Projekt podporující bezhotovostní placení pokračuje

Od dubna 2021 je nadále možné získat platební terminál zdarma, podle nových podmínek je možné získat terminál bez poplatků na prvních 6 měsíců. Následně je možné se rozhodnout, zda terminál používat za tržních podmínek dál, či změnit poskytovatele služeb, nebo se terminálu bez jakéhokoliv poplatku vzdát. Nově terminál na půl roku zdarma mohou získat i například obce, takže budou moci nabídnout občanům platbu třeba přímo na obecním úřadě.

Podmínkami, které musí zájemce splnit, je být OSVČ, firmou, či příspěvkovou organizací nebo úřadem a v posledních 12 měsících takový zájemce dosud neakceptoval platby kartou. Terminál zdarma a nulové transakční poplatky se vztahují na měsíční obrat v platbách kartou do 50 tis. Kč, nad rámec tohoto obratu budou transakční poplatky účtovány dle standardních podmínek poskytovatele terminálu. Program zaštituje MPO (tisková zpráva o pokračování projektu zde), detailní informace lze nalézt na webu projektu www.ceskoplatikartou.cz.

Svaz průmyslu podporuje rozšíření bezhotovostních plateb jako nástroj dalšího rozvoje obchodu, posílení transparentnosti a elektronizace a zároveň je bezhotovostní placení hygienické. Zdůrazňujeme ale, že placení kartou je doplňkem k hotovostním platbám, které nebudou kartami a terminály vytlačeny. Platby kartou a bezhotovostní placení se dle našeho názoru velmi efektivně doplňují.

kategorie Z hospodářské politiky
zpět