Finanční správa spustila informační stránky ke kontrolnímu hlášení DPH

SP ČR intenizvně projednává podmínky implementace kontrolního hlášení DPH


 Ministerstvo financí ("MF") zřídilo na svých stránkách sekci věnovanou kontrolnímu hlášení DPH. Zde lze nalézt základní informace či předběžné pokyny a informativní vzor formuláře. Postupně by měly být aktualizovány a doplňovány další informace. 
SP ČR vnímá kontrolní hlášení jako administrativní zátěž přinášející dodatečné náklady pro řadu poctivých daňových subjektů a s možnými problémy v praxi. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších daňových změn pro podnikatelské subjekty (plátce DPH), na kterou se letos musí připravit a kde budou muset od 1.1.2016 plnit nové povinnosti.
Problematiku sledujeme, zůstáváme s MF a s Generálním finančním ředitelstvím ("GFŘ") v kontaktu a nadále Vám budeme informace poskytovat. V neposlední řadě MF a GFŘ nás na jednáních ujišťuje, že firmám budou poskytnuty finální konkrétní informace včas a bude zajištěna možnost testovacího a zkušebního režimu před spuštěním tak, aby si firmy mohly systémy a možné chyby "odladit". SP ČR požaduje u této problematiky maximální a včasnou informovanost. 
První informace od GFŘ lze nalézt zde:
 http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH
Některé informace a dokumenty jsou zatím pouze pro informační účely – tedy mohou být měněny a doplňovány (nejsou finální/závazné).

kategorie Z hospodářské politiky
zpět