Zhodnocení implementace regulace mimoburzovních derivátů

Veřejná konzultace Evropské komise k vyhodnocení regulace mimoburzovních derivátů (Vyhodnocení implementace Nařízení EU o OTC derivátech, ústředních protistranách a registrech obchodních údajů)

V současné době je otevřena veřejná konzultace Evropské komise k vyhodnocení prvních zkušeností s Nařízením "EMIR" (European Market Infrastructure Regulation), kde došlo v posledních letech k regulaci finančních nástrojů - přesněji k zavedení "nového režimu u tzv. mimoburzovních (OTC) derivátů (vypořádání standardizovaných derivátů prostřednictvím ústředních protistran, zavedeny dodatečné požadavky na řízení rizik u nestandardizovaných OTC derivátů, povinné oznamování všech derivátů).
Téma konzultace spadá v SP ČR do Sekce hospodářské politiky. Pokud Se Vás téma dotýká a měli byste zájem se konzultace zúčastnit, prosíme o zaslání Vašich námětů celkové pozice a odpovědí na Vámi vybrané dotazy z dokumentu konzultace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 30.7.2015.

Dokument k veřejné konzultaci

Odkaz na stránky veřejné konzultace, včetně dalších podkladů

 

 

 

kategorie Z hospodářské politiky
zpět