Mzdy ve vybraných sektorech průmyslu a stavebnictví v roce 2013

Mzdy ve vybraných sektorech průmyslu a stavebnictví v roce 2013

Z analýzy mezd zaměstnanců velkých podniků působících v sektorech automotive a strojírenství, v elektrotechnickém, gumárenském a plastikářském průmyslu a ve stavebnictví vyplývá, že v roce 2013 byly dosaženy nejvyšší výdělky u dělnických a technických pozic v podnicích z oblasti automotive, zatímco manažeři byli nejlépe odměňováni ve stavebnictví. Jak bylo dále zjištěno, v loňském roce rostly nejrychleji mzdy manažerů a technicko-hospodářských pozic v gumárenském a plastikářském průmyslu, mezi dělníky si nejvíce polepšili elektrotechnici.

Cílem mzdové analýzy, kterou provedli odborníci na mzdovou statistiku ze společnosti TREXIMA, spol. s r.o., bylo získat pro vybrané sektory průmyslu a stavebnictví podrobný obrázek o úrovni a vývoji základních a celkových mezd podle jednotlivých zaměstnání a tyto ukazatele srovnat s celkovou mzdovou situací ve velkých podnicích. Zdrojem dat pro analýzu byl Informační systém o průměrném výdělku (ISPV), a bylo při ní využito údajů za 1 460 velkých podniků v ČR a  za více než 1 mil. zaměstnanců mzdové (podnikatelské) sféry.

Celý komentář ZDE

 

MZDY A PRACOVNÍ DOBA v GUMÁRENSKÉM A PLASTIKÁŘSKÉM PRŮMYSLU

 MZDY A PRACOVNÍ DOBA v sektoru STROJÍRENSTVÍ

 MZDY A PRACOVNÍ DOBA v sektoru AUTOMOTIVE

 MZDY A PRACOVNÍ DOBA v sektoru STAVEBNICTVÍ

 MZDY A PRACOVNÍ DOBA ve  VELKÝCH PODNICÍCH MZDOVÉ SFÉRY

 

V případě dotazů k výsledkům analýzy nebo v případě zájmu o další mzdové informace kontaktujte pracovníka společnosti TREXIMA Mgr. Libora Malenovského, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: 577 601 376.

Růžena Hejná
/
kategorie Komentáře
zpět