Novinky v pracovnělékařských službách


Ve Sbírce zákonů byla publikována novela zákona č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách. Tento zákon upravuje mimo jiné i problematiku pracovnělékařských služeb. Současná úprava, která je účinná od 1.4.2012, přinesla v praxi řadu problémů. SP ČR ve spolupráci s ASO v rámci projektu „Spolupráce zaměstnavatelů a zaměstnanců v oblasti aplikace nové právní úpravy pracovnělékařských služeb“ tyto problémy identifikoval a navrhl řešení. Je úspěchem SP ČR, že se podařilo výstupy projektu zapracovat do předmětné novely.

Jaké hlavní změny novela obsahuje?
  • 10 denní lhůta pro vystavení výpisu ze zdravotnické dokumentace - stanovení lhůty má význam zejména při vstupních prohlídkách, neboť zaměstnavatel i zaměstnanec mají zájem na tom, aby zaměstnanec mohl co nejdříve nastoupit k výkonu práce.
  • Potvrzení o nezměněném zdravotním stavu – vyhláška stanoví, kdy nahrazuje výpis ze zdravotnické dokumentace.
  • Lhůta 10 pracovních dnů pro vydání lékařského posudku (v případě nemoci z povolání do 45 pracovních dnů) ode dne obdržení žádosti. Dosud platí lhůta 30dnů, což vede k prodlevám při získávání zaměstnanců, což je nevýhodné jak pro zaměstnavatele, tak i pro uchazeče o zaměstnání.
  • Souběh více posudků nemá vliv na běh lhůty pro periodickou prohlídku. Novela tak odstraňuje právní nejistotu, kdy v praxi se vyskytly případy, kdy bylo zaměstnavateli kontrolním orgánem vytýkáno, že nemůže mít vedle sebe dva různé účinné posudky o způsobilosti zaměstnance k práci. Jednalo se o souběh posudku o obecné způsobilosti, způsobilosti řidiče a způsobilost k práci v noci.
  • Neabsolvování preventivní prohlídky jako překážka na straně zaměstnance, jestliže se zaměstnanec nepodrobí preventivní prohlídce, na kterou ho zaměstnavatel včas vyslal, bez uvedení závažného důvodu a uplyne platnost posudku.
  • Možnost vzdát se práva na přezkoumání lékařského posudku. Podle současné úpravy právní účinky lékařského posudku se závěrem, že zaměstnanec je způsobilý k výkonu práce, nastávají nejdříve dnem uplynutí lhůty pro podání návrhu na jeho přezkoumání,
  • Pokud jde o posudkové závěry, novela je dává do souladu se zákoníkem práce, zejména ve vztahu k důvodům pro převedení na jinou práci či výpověď. Rovněž novela definuje pojem dlouhodobého pozbytí zdravotní způsobilosti vykonávat dosavadní práci (více než 180 dnů).
  • Platnost lékařského posudku při ukončením pracovněprávního vztahu nekončí, jestliže zaměstnanec do 3 měsíců uzavře nový pracovněprávní vztah se stejným zaměstnavatelem na výkon stejné práce a za stejných pracovních podmínek. To samé platí i pro zaměstnance agentury, který nastoupí k zaměstnavateli, u kterého byl předtím přidělen jako uchazeče.
  • Lhůta pro preventivní prohlídky zaměstnanců pracujících v noci se prodlužuje z jednoho na dva roky. Stávající lhůta pro tuto pracovnělékařskou prohlídku je příliš krátká a v praxi činila problém neprovázanosti s ostatními periodickými prohlídkami.
Novela nabude účinnosti 1. listopadu 2018 spolu s prováděcí vyhláškou, která je v současnosti v mezirezortním připomínovém řízení.

 

Jitka Hlaváčková

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Gbelec Ondřej
/
kategorie Právní infoservis
zpět