Co přinese ochrana oznamovatelů?

Ministerstvo spravedlnosti připravilo návrh zákona o ochraně oznamovatelů, který má do českého právního řádu transponovat evropskou směrnici o ochraně osob, které oznamují porušení práva Evropské unie. Podle Svazu průmyslu a dopravy zákon přináší firmám další zbytečnou zátěž.

Zákon o tzv. whistleblowerech musí česká strana přijmout do poloviny prosince příštího roku. V současné době bylo ukončeno vypořádání připomínek k návrhu a probíhá projednání v Legislativní radě vlády. Svazu průmyslu se nelíbí zejména to, že český návrh jde nad rámec evropské směrnice a neposkytuje ochranu před nepravdivými oznámeními. Tuzemská navrhovaná právní úprava navíc neumožňuje využít existující compliance programy firem a přináší další zbytečnou administrativní zátěž.

Co přinese ochrana oznamovatelů?

Zaměstnavatelé s více než 50 zaměstnanci budou muset povinně vytvořit vnitřní oznamovací systém, kde budou oznámení přijímat a ve lhůtě 30 dnů od přijetí oznámení na ně budou muset reagovat.

Jedná se o oznámení porušení práv spadajících do oblastí uvedených v zákoně. Konkrétně jde o zadávání veřejných zakázek, finanční služby, předcházení praní peněz, veřejné zdraví. Dále pak o bezpečnost výrobků a dopravy, ochranu životního prostředí, bezpečnost potravin, ochranu spotřebitele, ochranu soukromí a osobních údajů, bezpečnost sítí a informačních systémů atd.

Ochrana se vztahuje na všechny oznamovatele, tedy nejen na zaměstnance včetně státních úředníků na celostátní a místní úrovni, ale i na akcionáře, členy statutárních orgánů, členy dozorčích rad, dobrovolníky a stážisty. Dále pak na uchazeče, současné a bývalé zaměstnance, zhotovitele a subdodavatele a také na kolegy a příbuzné whistleblowera.

Oznamovatel má nárok na ochranu, pokud se oprávněně domnívá, že:
  • oznámené informace o porušení byly v době oznámení pravdivé,
  • tyto informace spadaly do oblasti působnosti směrnice.
Oznamovatel je chráněn tím, že nesmí:
  • být propuštěn z pracovního poměru nebo odvolán z výkonu služby,
  • nesmí být převeden na nižší pozici nebo být zastrašován,
  • nesmí mu být snížena mzda, změněna pracovní doba či být jinak diskriminován.

Rovněž v případě sporu má oznamovatel výhodné postavení, protože zaměstnavatel bude muset prokázat, že například k rozvázání pracovního poměru nedošlo v souvislosti s oznámením.

Vedle vnitřního oznamovacího systému musí existovat taky vnější. Podle evropské směrnice je členský stát povinen určit příslušný orgán pro přijímání oznámení. Český návrh jde cestou vytvoření nového institutu – Agentury na ochranu oznamovatelů jako organizačního útvaru Ministerstva spravedlnosti. Agentura bude vedle přijímání oznámení, poskytovat informace a vykonávat poradenství. Svaz průmyslu a dopravy považuje ale nový orgán zbytečný, a hlavně nebrání zneužití podání nepravdivých oznámení.

(Jitka Hlaváčková, právnička)

 Článek vyšel v časopisu Svazu průmyslu Spektrum. Celé číslo 4Q/2020 čtěte zde.

kategorie Právní infoservis
zpět