Za ekonomický úspěch vděčíme podnikatelům a jejich zaměstnancům

Vážení kolegové, 

chtěl bych vám poděkovat a poblahopřát k ekonomickým výsledkům naší země. HDP neustále roste a jeho tahounem je i nadále průmysl. Daří se nám vyrábět, zaměstnávat, a tím zlepšovat blahobyt naší země. Od ledna 2015 jsme vytvořili 350 tisíc pracovních míst a průměrná mzda meziročně roste.
 
Je to úspěch, za kterým stojí každodenní práce nás a našich zaměstnanců. Těm také patří uznání!
 

V růstu ekonomiky se odráží naše šikovnost, umění i odvaha. Začít nový byznys, starat se o zaměstnance, obstát v zahraniční konkurenci, vypořádat se s administrativou českou i evropskou. Na růst ekonomiky pak reaguje i růst zaměstnanosti a platů. Vztah mezi těmito ukazateli je nám všem jasný.

Pokud si tedy má někdo úspěch ekonomiky přivlastnit, pak jsme to především my zaměstnavatelé, podnikatelé a živnostníci. Ti, kteří za úspěchem stojí a aktivně se na něm podílí.

Jako prezident největšího zaměstnavatelského uskupení v České republice chci upozornit, že ekonomický úspěch je zejména výsledkem práce podnikatelů a jejich zaměstnanců, nikoliv vlády či odborů, jak by se dalo z probíhající komunikace ve veřejném prostoru mylně interpretovat.

Ještě jednou vám děkuji a zároveň přeji hodně sil v boji s každodenními výzvami a problémy, na které narážíme.

Pěkné léto!

Jaroslav Hanák
Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR

Tereza Řezníčková
/
kategorie Aktuální komentáře
zpět