Vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením

Úhrada finančních nákladů na komplexní vzdělávací program OZP/OZZ.

Dne 5.6.2014 se na půdě Fondu dalšího vzdělávání v Praze uskutečnila tisková konference k představení projektu Vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením, s cílem informovat zaměstnavatele i veřejnost o možnostech zapojení do procesu vzdělávání osob se zdravotním postižením či znevýhodněním.

Na portálu www.vzdelavani-ozp.cz bude zpřístupněn informační systém, jehož prostřednictvím budou moci zaměstnavatelé zaslat žádost o úhradu finančních nákladů na komplexní vzdělávací program OZP/OZZ zaměstnané v jejich firmách.

Získat mohou příspěvek na úhradu vzdělávacích aktivit v hodnotě 52 500 Kč na každého z nich, přičemž počet z jedné firmy není omezen.

Navíc je možné žádat i o úhradu veškerých dalších nákladů spojených se vzděláváním – od mzdových po dobu nepřítomnosti OZP/OZZ v práci po cestovné, stravné a ubytování.

Zaměstnavatelé pro zdravotně postižené či znevýhodněné zaměstnance ve svých firmách po konzultaci s nimi navrhnou komplexní vzdělávací program, a to včetně subjektů (lektorů, agentur), které jej budou uskutečňovat.

Mezi hlavní cíle projektu patří  zejména zlepšení postavení zaměstnanců se zdravotním postižením či znevýhodněním na trhu práce; umožnění zaměstnavatelům efektivně využít potenciál OZP/OZZ pro jejich firmu; bořit bariéry v otázce zaměstnávání OZP/OZZ a motivovat zaměstnavatele ke společenské odpovědnosti.

Projektu se mohou účastnit jak obchodní společnosti (a.s., k.s., s.r.o. či v.o.s.), výrobní a spotřební družstva, ale také OSVČ. Stěžejními aktivitami v rámci projektu bude nejen samotné vzdělávání zaměstnanců z řad OZP/OZZ, ale také workshopy a snídaně pro zaměstnavatele v regionech, školení pro personalisty a management firem, audity vhodných pracovních pozic pro OZP/OZZ a individuální poradenství. “

Mgr. Tomáš KRČÁL
Regionální manažer pro Středočeský kraj

Růžena Hejná
/
kategorie Právní infoservis
zpět