Nominace nesmyslných byrokratických povinností do ankety Absurdita roku 2015

V rámci spolupráce s organizátory podnikatelských soutěží o Ceny Hospodářských novin Firma roku a Živnostník roku bychom vás rádi opět požádali o nominaci do ankety Absurdita roku. Ta má za cíl upozornit na nejnesmyslnější podnikatelské byrokratické povinnosti a zároveň iniciovat jejich odstranění.
Vhodnými kandidáty na nominace jsou např. právní předpisy, které nerespektují charakter vašeho podnikání a podnikání zbytečně komplikují. Nominovat můžete taktéž povinnosti, které neochraňují zaměstnance ani zákazníka a nevidíte v nich smysl.
Anketa Absurdita roku má velký efekt, v minulosti bylo díky ní zrušeno hned několik nesmyslných nařízení. Soupis všech nominovaných absurdit v letech 2007 až 2014 si můžete přečíst zde a komu nakonec veřejnost udělila anticenu Absurdita roku, naleznete zde.
Vaší nominaci můžete uvést jednoduše online zde či se obrátit přímo na Kristínu Dobešovou emailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 31. března 2015

Růžena Hejná
/
kategorie Právní infoservis
zpět