CZECHBUS 2016 přilákal 6000 návštěvníků

DSC 0178

Letošní 6. ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy a garážové a servisní techniky CZECHBUS 2016 letos přilákal odborníky i laickou veřejnost. Návštěvnost byla vyšší oproti předchozím rokům, počet návštěvníků dosáhnul téměř 6 tisíc, z toho 90 % byli odborníci z oboru dopravy z mnoha evropských zemí.


Záštitu veletrhu, který se konal ve dnech 22. – 24. 11. 2016, poskytnul i Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), který na slavnostním zahájení zastupoval člen představenstva Petr Jonák.

Veletrh se za účasti 93 vystavovatelů ze sedmi zemí uskutečnil v Průmyslovém paláci a na volných plochách Výstaviště Holešovice v Praze. Mezi výrobci velkých autobusů z ČR byli SOR, IVECO Bus, EKOVA Electric, ŠKODA Electric. Vystaveno bylo 14 českých premiér, například od IVECO Bus, Mercedes, Volvo, Solaris, SOR, EKOVA Electric, VDL aj.

Vystavovatelé využili venkovní plochy, například IVECO Bus vystavil celou produktovou řadu – dva autobusy v Pravém křídle a dalších sedm před Palácem. Významný segment představovala vozidla s pohonem na CNG, elektrobusy či hybridy. Výrobci představili i komponenty pro autobusy, dopravní systémy, telematiku a garážovou a servisní techniku.

Jak uvedl koordinátor projektu CZECHBUS 2016 Jan Novotný, součástí veletrhu byly i doprovodné programy. Šlo o konference "Veřejná doprava on-line", kterou pořádalo Sdružení pro dopravní telematiku, nebo 5. ročník konference "Elektrobusy pro města" uspořádal server proelektrotechniky.cz. K CZECHBUS patřili také veteráni a workshop Setkání mistrů renovací.

Další informace lze najít na www.czechbus.eu.

Foto: CZECHBUS

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Z členské základny
zpět