Kolokvium o budoucnosti automobilového průmyslu v Česku

Sdružení automobilového průmyslu – AutoSAP, kolektivní člen Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), připravilo jednání profesních odborníků se členy vlády ČR o budoucnosti tuzemského automobilového průmyslu. Hlavními tématy bude příprava Česka na nástup takových výzev, jakými jsou e-mobilita, digitalizace, konektivita či autonomní řízení. Setkání premiéra Bohuslava Sobotky, ministrů a náměstků ministrů se zástupci automobilového průmyslu a dalších významných firem a institucí se uskuteční ve ŠKODA Muzeu v Mladé Boleslavi ve čtvrtek 16. února 2017. Kolokvium je strategickým jednáním, jehož cílem je příprava kroků pro udržení konkurenceschopnosti tuzemského autoprůmyslu.

Ve chvíli, kdy český automobilový průmysl v roce 2016 překonal historický rekord ve výrobě motorových vozidel (1,35 milionu kusů), chtějí představitelé autoprůmyslu jednat se členy vlády o tom, jak sektoru, o který se opírá česká ekonomika, zajistit podmínky konkurenceschopnosti i do budoucna. AutoSAP chce touto cestou připomenout, že světový automobilový průmysl stojí před inovačním skokem, na který musí mít Česká republika předem připravenou a včasně realizovanou strategii.

Člen představenstva SP ČR a nový prezident AutoSAP Bohdan Wojnar k tomu řekl: „Pro členské firmy automobilového sdružení je podstatné, aby vláda, s ohledem na význam automobilového průmyslu pro českou ekonomiku, nastupující trendy včas zohlednila v legislativě, v připravovaných strategiích a koncepcích. Ve vyspělém průmyslovém světě jsou přípravy společnosti na rychlé inovační změny už v pohybu. V České republice máme jedinečné předpoklady s nimi udržet krok.“

Představitelé AutoSAP opakovaně upozorňují, že automobilový průmysl v příštích 10 letech projde výraznější změnou, než za posledních 50 let, se zásadními dopady na rozvoj obcí a měst, infrastruktury, i do způsobu života lidí obecně. Kromě členů představenstva Sdružení automobilového průmyslu, zástupců automobilek i dodavatelů se zúčastní také další klíčoví protagonisté témat budoucnosti, například zástupci firem Valeo, ČEZ, EY a Fakulty dopravní ČVUT.

Příjezd a akreditace novinářů do ŠKODA Muzea, Mladá Boleslav, 16. 2. 2017 do 9:30 hod.

Registrace novinářů, program kolokvia a otevírací doba press centra na: www.kolokvium2017.cz

Pro další informace prosím kontaktujte:
Ing. Miroslav Konvalina
tel.: +420 739 764 192
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tisková zpráva AutoSAP ke stažení zde.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Z členské základny
zpět