Vzhůru k oblakům s UP2CLOUDS!


Nejkratší, ale i nejkrásnější, cesta k cíli vede vzduchem. Hovořili jsme o tom s Jiřím Janatou, ředitelem společnosti UP2CLOUDS, s. r. o, jejíž název můžeme přeložit jako vzhůru k oblakům.

up2cloud-3

Co cestujícím nabízíte?
Jsme tu pro všechny, kteří se chtějí dostat na vzdálené místo na evropském kontinentu rychle, pohodlně a kdykoli potřebují. Létáme, kam běžné spoje nevedou, nejsme svázáni pravidelným letovým řádem. Přepravu až pěti lidí zajišťujeme dvoumotorovým přetlakovým letounem Cessna 414. Dolet letounu je 12 000 km a např. do Splitu dopravíme klienty za 2 hodiny a 15 minut. Domovské letiště máme ve Kbelích, ale stroj přistavíme iup2cloud-1 kamkoliv jinam dle potřeby.

Komu je služba určena?
Aerotaxi může využít kdokoli. Nejčastěji to bývají firemní zákazníci. Oceňují úsporu času i naši operativnost Neúčtujeme poplatky za čekání. Pokud je cesta dvoudenní, připlácí jen za ubytování posádky.

U malých leteckých společností chce zájemce vědět, do jakých rukou se svěřuje.
Společnost UP2CLOUDS jsme založili dva letci a k dispozici máme 5 pilotů s bohatými zkušenostmi. Vedle profesionality se cestující může spolehnout na příjemnou pohodu na palubě.

Jak vznikl název Up2Clouds?

Chtěli jsme, aby název evokoval představu o tom, co děláme, ale zároveň byl trochu odlišný. V posledních 70 letech se skoro všechno, co létá, nazývá „Sky něco“ nebo „Fly něco“, popřípadě „něco Air“, což má sice logiku, ale „Vzhůru k oblakům“ (UP2CLOUDS) nám nakonec znělo jako příjemná výzva k letu, s možností pohrát si s číslicí v názvu.

Více info na: www.up2clouds.cz

Děkuji za rozhovor a přeji příjemný den všem :-)


(PR rozhovor)

Gbelec Ondřej
/
kategorie Z členské základny
zpět