ČPZP bohaté zkušenosti i se zaměstnáváním zahraničních zaměstnanců


Ekonomové se radují. Česká ekonomika prosperuje, hospodářství táhnou vedle domácí spotřeby domácností zejména podnikové investice, daří se průmyslu, obchodu i stavebnictví. Současně stoupá potřeba pracovních sil. Jejich nedostatek řeší řada průmyslových firem zaměstnáváním cizinců, kteří do ČR přicházejí nejčastěji z Polska, Slovenska, Ukrajiny, Rumunska a dalších zemí.

Jak si v případě zaměstnávání cizích pracovníků dokáže poradit Česká průmyslová zdravotní pojišťovna?

Vladimír Matta„Naše zkušenosti s pojišťováním zahraničních pracovníků, kteří pracují například v hutních podnicích, jako jsou Třinecké železárny a ArcelorMittal Ostrava, nebo pracují ve strojírenském průmyslu, jsou bohaté a dlouhodobé. Zaměstnavatelům se snažíme vyjít vstříc a pojištění pro zahraniční pracovníky zajišťujeme i ve spolupráci se Svazem průmyslu,“ uvádí Ing. Vladimír Matta, obchodní ředitel České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP).

Není tajemstvím, že tito lidé často vykonávají fyzicky a nezřídka psychicky náročnou činnost ve ztíženém pracovním prostředí. V případě zájmu zaměstnavatelů má pro regeneraci jejich zaměstnanců pojišťovna připravenou řadu programů, jako jsou rekondičně rehabilitační pobyty v lázních v ČR i na Slovensku, program Zdravý podnik nebo vitamíny zdarma.

„Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je jednou z mála zdravotních pojišťoven, které přispívají i na rekondiční programy pro své pojištěnce zaměstnané zejména v podnicích průmyslového charakteru. Jde o vítaný zaměstnanecký benefit, který využívá řada průmyslových podniků,“ dodává Ing. Matta.

ČPZP nabízí rekondiční pobyty již od roku 1994 a o financování rekondičních pobytů se stará společně se zaměstnavateli. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi tak pomáhá eliminovat riziko chorob z povolání, povzbuzuje regeneraci organizmu a zvyšuje výkonnost zaměstnanců. Léčebně rehabilitační pobyty totiž prokazatelně obnovují síly a pomáhají zregenerovat vyčerpaný organismus.

Zvýšenou péči o zdraví si zaměstnanci v průmyslu podle Ing. Matty jednoznačně zaslouží. „Tito lidé odvádějí svou práci v náročných podmínkách a tvoří hodnoty. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se snaží pečovat o jejich zdraví a relaxaci a nabízet jim hrazené benefity podobně, jako to mají ze zákona zajištěno členové policejního nebo hasičského záchranného sboru,“ dodává Ing. Matta.


Česká průmyslová zdravotní pojišťovna s více než 1,2 milionu klientů, 110 pobočkami a širokou sítí poskytovatelé zdravotních služeb patří mezi tři největší zdravotní pojišťovny v ČR. Na jejím založení se podílely nejvýznamnější průmyslové podniky v regionu severní Moravy a Slezska. ČPZP opakovaně obhájila certifikát kvality Czech Made.


logo ČPZP

Gbelec Ondřej
/
kategorie Z členské základny
zpět