Accolade je mezi TOP 100 nejrychleji rostoucích firem v Evropě

Absolutní růst výnosů o více než 1500 procent a průměrná míra růstu mezi lety 2014-2017 přes 154 procent. To jsou hlavní důvody, proč je dle prestižního žebříčku Financial Times skupina Accolade ekonomicky nejrychleji rostoucí firmou v ČR, patří do TOP 5 ve svém oboru na evropském trhu a celkově je padesátou šestou v celé Evropě. Do výročního žebříčku tisícovky nejrychleji rostoucích firem v Evropě se Accolade dostal vůbec poprvé. Data pro Financial Times zpracovala Statista.


„Od založení skupiny v roce 2013 jsme i díky našim zaměstnancům, investorům a obchodním partnerům každým rokem zdravě rostli a jsme rádi, že si toho všiml i tento prestižní žebříček. Být hned při svém prvním zařazení jedničkou na českém trhu je skvělá zpráva. Důvodů úspěchu je mnoho, ale těmi hlavními jsou konzervativní a nespekulativní strategie výstavby našich parků a areálů, úspěšná expanze na polský trh nebo odvážné kroky, kdy jsme z ničeho vytvořili top industriální lokality na místech, kam se ani velcí hráči neodvážili. Před časem jsme se stali první českou skupinou, která investovala do hal v Německu, takže pevně věřím, že o nás ještě bude slyšet,“ okomentoval výsledek skupiny Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

Accolade se zaměřuje na přípravu nájemních prostor pro lehký průmysl, logistiku a ecommerci. V České republice a v Polsku dosud realizovala 26 velkých průmyslových projektů. Zázemí v budovách připravených skupinou Accolade si pronajímají společnosti jako KION, špičková strojírenská společnost vyrábějící v Ostrově u Stříbra skladovou techniku, GE Aviation, která v Praze Letňanech vyvíjí a vyrábí letecké motory, Tchibo, jež z Chebu z budovy vlastněné Accolade zajišťuje logistiku pro svůj eshop, nebo například Raben, který má v Hořovicích sklad potravinářských výrobků, cukrovinek, alkoholu a krmení pro domácí mazlíčky.

V Polsku je mezi klienty Accolade například společnost Eurocash, což je jedna z největších polských společností v oblasti rychloobrátkového zboží, která je také významným akcionářem Stock Plzeň, dále společnost Pierce, která je největším švédským prodejcem motocyklových dílů, vybavení a oblečení, Svendsen Sport, významný dodavatel rybářského vybavení původem z Dánska, nebo přední polský prodejce pneumatik a ráfků Oponeo či logistické společnosti DB Schenker, Rohlig-Suus a řada dalších.

Skupina Accolade nedávno představila plán na vybudování polygonu pro vývoj a testování samořiditelných vozidel na západě Čech u Stříbra. Accolade také vlastní provozovatele brněnského letiště Tuřany. 

Jan Stuchlík
/
kategorie Z členské základny
zpět