Budova praxe Rožnovské střední dostala nový kabát

18. února 2020 se uskutečnilo slavnostní otevření nově zmodernizované budovy praktického vyučování ve Střední škole informatiky, elektrotechniky a řemesel v Rožnově pod Radhoštěm. V rámci projektu IROP financovaného z evropských fondů vzniklo přes deset nových učeben. Náklady se vyšplhaly k necelým 40 milionům Kč. Do rekonstrukce se finančně zapojily i firmy – vybudovaly zde hned několik odborných učeben. Celkem škole darovaly přes 1 200 000 korun. Modernizace školy zkvalitní výuku odborných předmětů.

Nové vybavení školy, dílny pro elektrikáře, autoelektrikáře, pro mechaniky elektroniky, učebny pneumatiky, elektro pneumatiky a robotiky, inteligentní elektroinstalace, CNC včetně nových strojů, SMD technologie a další. To vše přinesla rozsáhlá dvouletá rekonstrukce budovy. „Dvouletá rekonstrukce byla velmi rozsáhlá, ale věříme, že výsledek stojí zato. Nové učebny jsou tvořeny tak, aby studenti drželi krok s firmami a byli dobře připraveni v budoucím zaměstnání. Díky finanční podpoře firem (Brose, HAAS – TEXIMP, ON Semiconductor, Schrack Technik, VITESCO Technologies) se studenti seznámí s moderními technologiemi,“ říká Mgr. Karel Sekyra, zástupce ředitele školy pro praktickou výuku. „Se SŠIEŘ spolupracujeme již několik let - mimo jiné na projektu duálního vzdělávání. Je v našem zájmu pomoci spolupracujícím školám zkvalitňovat podmínky pro studium. Čím lepší jsou podmínky ve škole, tím lépe jsou absolventi připraveni pro praxi a následné zaměstnání,“ uvedl Niclas Pfüller, generální ředitel Brose CZ.

Bez finanční podpory firem bychom to nezvládli

Velké poděkování patří firmám. Brose darovala necelých 350 tisíc, Gene Haas Foundation věnovala 160 000 Kč, ON Semiconductor necelých 167 tisíc, ROBE – 20 tisíc, Schrack technik věnoval částku 227 tisíc, a konečně Vitesco Technologies poskytla 300.000. Slavnostního otevření se zúčastnili hejtman Zlínského kraje, Jiří Čunek, starosta Rožnova pod Radhoštěm, Radim Holiš, zástupci školy a představitelé firem.
kategorie Z členské základny
zpět