ZAT úspěšně ukončil FAT zkoušky pro další jadernou elektrárnu

I když aktuální situace vyžaduje výjimečná opatření, v ZATu se na práci pro zákazníky nic nemění. Společnost má v současné době rozpracované zakázky pro jaderné elektrárny v Evropě i Asii.FAT zkoušky zkušebna Plzeň

V rámci dodávek na evropský trh zaměstnanci ZAT tento týden na plzeňském pracovišti úspěšně dokončili 72hodinovou zkoušku připraveného hotového zařízení pro ovládání regulačních tyčí. Tímto byly zdárně dokončeny 4 týdny trvající zkoušky FAT, včetně mimořádně náročných testů Cyber security, a zařízení je připraveno k instalaci u zákazníka. Realizace proběhla v souladu s harmonogramem projektu.

Bezpečnostní a nebezpečnostní řídicí systémy společnosti ZAT pro řízení jaderných technologií jsou nasazeny na třetině jaderných elektráren v EU a na 10 procentech ve světě. Systémy společnosti ZAT řídí téměř ze sta procent bloky jaderné elektrárny Dukovany a jsou ve velké míře nasazeny na jaderné elektrárně Temelín. Firma dodává systém kontroly a řízení pro velké i malé jaderné reaktory a navazující jaderné technologie včetně souvisejících služeb. Svým klientům i v současné situaci garantuje plnění stanovených termínů, zároveň je zajištěný plynulý provoz výroby průmyslové elektroniky.

kategorie Z členské základny
zpět