Škoda Auto pomáhá v regionech, kde působí

Navzdory složité situaci související s pandemií onemocnění COVID-19 pověřilo představenstvo společnosti ŠKODA AUTO obětavé Škodováky podporou mobility lidí v tísni, regionů ŠKODA (Okres Mladá Boleslav, Vrchlabí a Kvasiny) i humanitární práci. Společnost zahájila projekt #ŠKODAAUTOpomaha (#ŠKODA AUTO helps), a rádi bychom vás nyní seznámili s prvními výsledky obětavé práce, která již od minulého týdne na tomto projektu probíhá.


Více než 200 automobilů a 130 skútrů berider

Díky extrémnímu nasazení celého týmu (ŠKODA AUTO DigiLab, HoppyGo, Uniqway, BeRider, GK, FIS, VT, SR a dealeři ŠKODA) bylo zdarma poskytnuto více než 200 vozidel a 130 elektrických skútrů BeRider, přičemž většina z nich již byla distribuována nevládním organizacím, obcím a dobrovolníkům na podporu nových potřeb mobility, jako je přeprava potravin a lékařského vybavení k ohroženým občanům. Poskytnutím mobility prostřednictvím automobilů a elektrických skútrů BeRider Škoda Auto podpořila již více než 20 partnerů, včetně mnoha měst (např. Brno, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Rychnov nad Kněžnou a mnoho dalších) a také množství nevládních organizací (např. Česká Charita, ADRA, Červený kříž, Sue Ryder nebo Luma MB). Samotný servis jako je dezinfekce a samotná správy vozového parku (včetně speciálního pojištění) jsou realizovány prostřednictvím platformy HoppyGo. HoppyGo je technologická platforma vytvořená firmou ŠKODA AUTO DigiLab, která umožňila rychlé pokrytí této nové nouzové poptávky po službách mobility.

V regionech poskytnuto téměř 10 milionů korun

Okamžitá finanční podpora sociálních služeb a na pomoc lidem v tísni je zaslána do Mnichova Hradiště, Bakova, Bělé pod Bezdězem, Benátek nad Jizerou, Vrchlabí, Rychnova nad Kněžnou a samozřejmě Mladé Boleslavi. Tato finanční podpora, stejně jako 14 zdarma půjčených vozidel v rámci iniciativy #SKODAAUTOpomaha, pomohou v těchto regionech s nákupy potravin a léků pro seniory, shromažďovat a distribuovat lékařskou pomoc a podporovat mnoho dalších iniciativ v souvislosti s touto nouzovou situací.

Výroba zdravotnických potřeb a zařízení

Tým Česany EGV se spojil s ČVUT za účelem vývoje a prototypování inovativní opakovaně použitelné obličejové roušky (FFP3) vyráběné pomocí 3D tisku. Společnost ŠKODA se navíc finančně podílí na vývojové fázi. Tato obličejová rouška (RP95) byla certifikována před několika dny, a nyní už naplno běží s cílem vyrábět cca 300 kusů za den pro zdravotnický personál v první linii.

Stranou nezůstala stát ani výroba ani logistika (PP, PS,PL) spolupracují na 3D tisku obličejových štítů a jejich distribuci lékařům v nemocnicích.

V souladu s odpovědným přístupem koncernu Volkswagen spolupracuje tým výroby a logistiky podporovaný Ph.D. studenty společně s ČVUT na vývoji a prototypování plicních ventilátorů pro nemocnice - cílem je zvýšit schopnost našeho zdravotnického systému náležitě se postarat o nejzávažnější případy onemocnění COVID-19.

Sdílení osvědčených postupů

Tým SR shromažďuje osvědčené postupy napříč regiony a spojuje problémy s příslušnými řešeními. Nejlepší příklady související s klíčovou kompetencí, tj. řešeními mobility - firma ŠKODA AUTO DigiLab našla velmi rychlý a efektivní způsob, jak dezinfikovat automobil ozonem. Nyní jsou všichni partneři automobilky v regionech informováni, jak a kde ozonové zařízení koupit. Škoda Auto nezapomněla také na zahraniční kolegy, kteří žijí v okolí jejích výrobních závodů - pro ně zajistila informace o ochraně zdraví v několika jazycích.
kategorie Z členské základny
zpět