Spolupráce SP ČR a ELA: Blockchain pomůže zajistit bezpečné pracoviště bez Covidu

Firmy se konečně začínají vracet k normálnímu fungování. Přesto se musí přizpůsobit situaci, kdy se stále v populaci objevuje a šíří koronavirus Covid-19. Jak lze jednoduše vyřešit, aby do firmy vstupovali pouze zdraví zaměstnanci a firma tak mohla zajistit svým pracovníkům bezpečné pracovní prostředí?

Díky spolupráci Svazu průmyslu a jeho členské Elektrotechnické asociace existuje i elegantnější způsob, než je papírové čestné prohlášení o bezinfekčnosti, které musí zaměstnanci každý den na vrátnici odevzdat. Třeba snadné vyplnění stručného elektronického formuláře, který se propojí s databází blockchain od Elektrotechnické asociace ČR. Ta není napojená na IT systém firmy, a proto je instalace celého systému velmi jednoduchá.

Do blockchainu se neukládají žádné citlivé údaje, pouze zakódovaná informace o vyplnění formuláře. Citlivá data neopustí firmu. Přesto bude moci kdykoliv prokázat, kdo prohlášení učinil, a tedy že firma udělala vše pro to, aby se v ní pohybovali pouze zdraví lidé. (Jak systém funguje si přečtete v článku Blockchain od Elektrotechnické asociace ověří prohlášení o bezinfekčnosti). Jako reference může posloužit instalace ve firmě ENBRA, viz. tisková zpráva.

V případě zájmu o instalaci tohoto systému se lze obrátit na ředitele Elektrotechnické asociace Jana Prokše (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

kategorie Z členské základny
zpět