Benzina hlásí oživení české ekonomiky

Krize spojená se šířením koronaviru tvrdě zasáhla českou ekonomiku. Běžný život se vzhledem k přijatým hygienickým a bezpečnostním opatřením téměř zastavil, ale podle aktuálních signálů se česká ekonomika začíná pomalu rozjíždět. Potvrzují to údaje společnosti Unipetrol, která vlastní Benzinu – největší síť čerpacích stanic v České republice čítající 418 poboček. Objem prodaných paliv začíná růst.

„Díky našim čerpacím stanicím máme dobrý přehled o prodeji paliv jak v podnikatelském segmentu tak mezi běžnými motoristy. Už čtvrtý týden v řadě vidíme, že objem prodaných paliv začíná růst a v posledních dnech je nárůst intenzivnější. Spotřeba běžných motoristů sice roste velmi pomalu, ale v podnikatelském segmentu registrujeme rychlejší oživení spotřeby. Je to první signál, že česká ekonomika se opět roztáčí,“ uvedl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva Unipetrolu.

Celá skupina ORLEN včetně Benziny přijala během bezprecedentní mimořádné situace zvýšená hygienická opatření a udržela v provozu všechny své čerpací stanice. „Během karantény jsme přizpůsobili sortiment doplňkového prodeje na našich čerpacích stanicích aktuální poptávce zákazníků, což nám umožnilo zaznamenat výrazný nárůst doplňkového prodeje. V porovnání s loňským rokem evidujeme v tomto segmentu téměř 20% nárůst prodeje. Je vidět, že zákazníci v dnešní době očekávají od čerpacích stanic komplexní servis a čerpací stanice v posledních měsících zákazníkům nahradily uzavřená obchodní centra nebo přeplněné obchody. Zákazníci rovněž ve velké míře využívali k platbám za tankování naši mobilní aplikaci, která bude brzy rozšířena o věrnostní program,“ řekl Tomasz Wiatrak a dodal: „Těší mě, jak jsme se s touto neočekávanou situací dokázali vyrovnat. Chtěl bych touto formou poděkovat všem zaměstnancům a pracovníkům naších čerpacích stanic, kteří s maximálním nasazením působili v první linii. Vážíme si rovněž přízně našich zákazníků, kteří respektovali přijatá opatření. I díky nim jsme na našich čerpacích stanicích nezaznamenali žádné nebezpečné situace.“

Největší tuzemská síť čerpacích stanic myslela v nelehké situaci i na pomoc potřebným. Benzina poskytla občerstvení pro řidiče čekající v dlouhých kolonách na česko-polských hranicích. Kromě toho ocenila 11 paletami zboží i město Náchod a ostatní složky za výbornou spolupráci. Balené vody, energetické nápoje Verva, sladkosti a další tak putovaly i ke zdravotníkům, policistům, hasičům, vojákům, celníkům a dobrovolníkům. Benzina zajistila také občerstvení pro Fakultní nemocnici v Motole, tankovací karty pro neziskové organizace či kávu zdarma pro členy Integrovaného záchranného sboru na čerpacích stanicích v okolí litvínovské chemičky Unipetrolu. „Jsme rádi, že jsme mohli podpořit jejich úžasnou práci,“ dodal Tomasz Wiatrak.

kategorie Z členské základny
zpět