MSV letos nebude. Menší veletrhy se konat mohou

Mezinárodní strojírenský veletrh se letos bohužel neuskuteční. Přestože Svaz průmyslu a dopravy do poslední chvíle věřil, že i letos se na brněnském výstavišti sjede elita českého průmyslu, která ukáže, jak jsme současnou krizi zvládli, tak museli organizátoři kvůli přísným hygienickým opatřením letošní ročník MSV zrušit. Menší veletrhy se ale v Česku konat můžou. Podzimní veletržní sezóna na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA přinese nově možnost prezentace společnostem ze strojírenských a průmyslových oborů. Příležitost zúčastnit se akcí, které jsou důležitou podporou úspěšného restartu české ekonomiky a průmyslu, nabídnou premiérově veletrhy e-SALON a CZECHBUS. Jejich organizátor, společnost ABF, a.s., zareagoval na omezení plánovaných akcí těchto odvětví v České republice a nabídl spojení se svými silnými značkami veletržního oboru.

„Jako největší pražský organizátor veletrhů a výstav cítí společnost ABF, a.s. potřebu podpořit všechny české firmy, které se zabývají strojírenskou výrobou, a umožnit jim v dnešní složité ekonomické situaci prezentovat svoje výrobky. Předpokládáme, že v závěru letošního roku, to je v listopadu 2020, již nebudou platit současná omezení a budeme moci realizovat podzimní sezónu ve zcela regulérních podmínkách,“ řekl předseda představenstva společnosti ABF, a.s. Pavel Sehnal.

V případě 3. ročníku veletrhu čisté mobility e-SALON, který se v pražských Letňanech koná ve dnech 12. až 15. listopadu 2020, se organizátoři rozhodli pro rozšíření veletržní nomenklatury. Již v minulých ročnících poskytl veletrh prostor pro prezentaci společností zabývajících se tematikou 3D tisku, letos také v kontextu průmyslového využití, a stal se hostitelem významné události ENERGO SUMMIT. Tato konference se věnuje klíčovým tématům současného světa energií, mezi něž patří například také propojení umělé inteligence a průmyslu z pohledu řízení energie apod. „V rámci nové, rozšířené koncepce veletrhu e-SALON budeme věnovat významný prostor také aktuální otázce digitalizace podniků a jejich komplexní podpory v oblasti vývoje a výroby,“ řekla ředitelka veletrhu e-SALON Jana Nosálová.

Druhým podzimním veletrhem v letňanském areálu PVA EXPO PRAHA, který nabídne prostor pro prezentaci podnikům ze strojírenských a průmyslových oborů, bude ve dnech 24. až 26. listopadu 2020 desátý ročník veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS. Jeho nová struktura bude zahrnovat premiérový souběh s 18. ročníkem veletrhu FOR INDUSTRY. V rámci tohoto rozšíření se bude jednat především o odvětví související s dopravou a logistikou s akcentem na aktuální téma dnešní doby, kterým je Průmysl 4.0. „Středem pozornosti napříč průmyslovými odvětvími jsou ruku v ruce s Průmyslem 4.0 také související automatizace a digitalizace, jimž se bude výjimečný ročník veletrhu FOR INDUSTRY v listopadu rovněž podrobněji věnovat,“ řekla ředitelka veletrhů CZECHBUS a FOR INDUSTRY Vanda Petrov.
kategorie Z členské základny
zpět