ŠKODA AUTO slaví jubilejní dvacáté vítězství v soutěži Českých 100 nejlepších

Navzdory náročné situaci, spojené s pandemií koronaviru, dokázala ŠKODA AUTO také v letošním roce obhájit vítězství v soutěži Českých 100 nejlepších. Jubilejní dvacáté vítězství tak dokládá dlouhodobé vynikající výsledky a výjimečné postavení tradiční české automobilky v rámci české ekonomiky. ŠKODA AUTO je nejúspěšnější společností v historii udělování tohoto prestižního ocenění.

„V této nelehké době si o to více vážíme obhajoby prvenství v této prestižní soutěži, která zároveň představuje motivaci ve snaze vrátit se zpět na trať v co nejkratší době. Kvůli pandemii koronaviru prochází český průmysl a spolu s ním i všechny firmy skutečnou zatěžkávací zkouškou a nikdo z nás v tuto chvíli netuší, kdy se situace ve světě opět stabilizuje. ŠKODA AUTO však ve své 125leté historii překonala mnoho překážek a i v této kritické chvíli je jedinečná podstata společnosti zdrojem její síly. Budoucnost proto vidíme optimisticky - naše společnost je strategicky dobře umístěná, má vynikající základ a nabízí atraktivní modelové portfolio. Jako jedna rodina ŠKODA AUTO se v těchto dobách sbližujeme ještě víc; podporujeme se navzájem, a i když jsou naše kroky opatrné, udržujeme si schopnost jednat. Největší dík patří našim zaměstnancům, kteří i navzdory této složité situaci svou každodenní prací přispívají k pozitivnímu rozvoji naší společnosti,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za řízení lidských zdrojů.

Cílem soutěže Českých 100 nejlepších, pořádané každoročně panevropskou společností pro kulturu, vzdělání a vědeckou spolupráci COMENIUS, je ocenit nejúspěšnější české firmy. Výběr společností probíhá na základě hlasování přibližně 25 000 písemně oslovených odborníků z ekonomické a politické sféry. ŠKODA AUTO se v této soutěži, pořádané od roku 1996, pravidelně umisťuje na předních příčkách. V letošním roce zvítězila automobilka již po dvacáté a je tak nejúspěšnějším laureátem této ceny. Česká automobilka toto vítězství považuje za ocenění jejích dlouhodobých úspěchů, díky kterým se stala jedním z pilířů české ekonomiky.

skoda auto Ceskych 100 nejlepsich

ŠKODA AUTO patří se svojí 125letou historií k nejstarším doposud fungujícím automobilkám na světě. Významný rozvoj zaznamenala česká automobilka na počátku 90. let, kdy se spojila s koncernem Volkswagen. V této době čítala nabídka pouze jednu modelovou řadu a výroba se pohybovala přibližně okolo 170 000 vozů za rok. Od počátku partnerství s koncernem Volkswagen uplynulo již 29 let a z české automobilky se od té doby stala silná, mezinárodně úspěšná společnost, nabízející zákazníkům celkem 10 modelových řad. V roce 2019 překročila automobilka s více než 1,24 mil. již po šesté v řadě hranici jednoho milionu dodaných vozů zákazníkům.

O elektromobilitě je společnost ŠKODA AUTO přesvědčena a postupně elektrifikuje celé své modelové portfolio. Na začátku září představila automobilka v Praze svoji novou vlajkovou loď, model ENYAQ iV. Jedná se o první, plně elektrický vůz, který byl jako čistý elektromobil navržen od samého počátku. Jeho výroba byla zahájena minulý týden v hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Na samotný vůz se pak zákazníci mohou těšit na jaře příštího roku. Elektromobilita značky ŠKODA vzniká v srdci společnosti, v České republice. Automobilka tak zajišťuje budoucnost svých českých závodů a tím i pracovních míst. ŠKODA AUTO zaměstnává přibližně 42 000 zaměstnanců a patří mezi nejatraktivnější zaměstnavatele v České republice, což potvrzuje každoročně vítezstvími hned v několika anketách, a to nejen díky lákavým výhodám a benefitům pro své zaměstnance, ale i díky propracovanému systému vzdělávání a možnostem kariérního rozvoje.

kategorie Z členské základny
zpět