Heimstaden pokračuje v podpoře zdravotníků, do tří nemocnic rozváží jídlo a nápoje

Myslíme na vás! je projekt společnosti Heimstaden, který pomáhá zdravotníkům v nemocnicích i komerčním nájemníkům největšího tuzemského pronajímatele. Firma Heimstaden nakupuje jídlo a pití od restauratérů, kteří sídlí v jejich komerčních prostorách a kteří mají kvůli koronavirovým opatřením zavřeno. To pak její zaměstnanci zdarma rozvážejí lékařům a sestřičkám v nemocnicích v Ostravě, Havířově a Karviné.

Třikrát týdně dováží zákusky, pizzu, těstoviny, chlebíčky či řízky personálu do Fakultní nemocnice Ostrava, do havířovské a do karvinské krajské nemocnice.

Dobroty vozí lékařům a sestrám samotní zaměstnanci Heimstaden. „Chceme povzbudit ty, kterých se opatření a pandemie nejvíc dotýká. Jídlo rozvážíme s kolegy, máme dohodnutý rozpis. Všechny nás to přivádí na jiné myšlenky,“ říká generální ředitel Heimstaden Jan Rafaj.

heimstaden web foto

Společnost Heimstaden podporuje v době vládních omezení své nájemce dlouhodobě. V minulém roce od nich nakoupila zboží a služby v hodnotě půl milionu korun a následně je věnovala zdravotníkům a sociálním pracovníkům, kteří jsou také extrémně vytížení. Dále pomáhá například osamělým seniorům bez přístupu k internetu získávat informace o možnostech očkování nebo jim zajišťuje nákupy a podobně.

Heimstaden chce být také odpovědný zaměstnavatel a snaží své zaměstnance před nákazou ochránit nejen testováním, ale také zajišťováním dostatečně funkčních ochranných pomůcek, rozdělením pracovních týmů do skupin nebo třeba ozonéry, které instaloval do klientských center.

kategorie Z členské základny
zpět