Amazon českým zaměstnancům zvedá mzdy

Amazon oznámil, že na základě výsledků ročního přezkoumání mezd společnost v Česku navýší mzdy na 182 Kč/h pro vstupní pozice a na 225 Kč/h pro vedoucí pozice. Společně s docházkovým bonusem si tak zaměstnanci na vstupních pozicích vydělají mezi 32 411 až 34 726 Kč hrubého za měsíc, vedoucí týmů pak od 40 068 do 42 739 Kč, v závislosti na délce praxe.

„V Amazonu nabízíme konkurenceschopné mzdy a velmi atraktivní benefity, přičemž naše mzdy každoročně revidujeme. S potěšením oznamujeme, že v letošním roce zvyšujeme nástupní mzdu na 182 Kč/h. To je dobrá zpráva pro naše stávající, ale i sezónní zaměstnance. Kromě skvělé mzdy a benefitů nabízíme v Amazonu moderní pracovní prostředí s vynikajícími možnostmi kariérního růstu,” říká Michal Šmíd, generální manažer Amazon Česká republika.

V letošním roce Amazon přezkoumal údaje od více než 80 dalších místních zaměstnavatelů a porovnal mzdy a benefity s podobnými pozicemi v regionech, kde Amazon působí. Nová mzdová struktura bude platit od 1. srpna 2021 a budou z ní těžit také sezónní zaměstnanci, kteří firmu podpoří během špičky.

„Vedle vysoce konkurenceschopné mzdy nabízí Amazon také atraktivní benefity zahrnující dotované stravování a dopravu do zaměstnání zdarma, a také inovativní vzdělávací program Career Choice, v rámci kterého hradíme zaměstnancům v průběhu 4 let až 120 tisíc korun, abychom jednotlivcům pomohli rozšiřovat kariérní možnosti ať už v rámci společnosti nebo mimo ni,” říká Zuzana Zajacová, HR manažerka společnosti Amazon pro český trh.

„Zpočátku mi šlo o to, abych si přivydělal nějaké peníze, ale rychle se mi tu začalo líbit a rozhodl jsem se zůstat v Amazonu natrvalo. Důležité je pro mě zejména to, že jsou tu fantastičtí manažeři. S takovými lidmi je radost pracovat. Naslouchají vám a jsou ochotni řešit jakýkoliv problém, se kterým přijdete. To je pro mě velmi důležité,” říká Přemysl Kadraba o své motivaci pracovat v Amazonu.

Amazon v Česku

Distribuční centrum Amazonu bylo otevřeno v roce 2015. Budova v současnosti zaměstnává téměř 4 tisíce stálých pracovníků. Od začátku fungování Amazonu v Česku bylo již více než 1 tisíc zaměstnanců v rámci interní struktury společnosti povýšeno. Kromě špičkových benefitů jako dodatečné měsíční bonusy až do výše 10 %, poskytuje Amazon také životní pojištění, penzijní připojištění, bezplatnou dopravu do práce a zpět, dotované stravování za 25 Kč, slevy na nákupy na Amazon.de, program Ramp Back pro rodiče, a mnoho dalších včetně inovativního vzdělávacího programu Career Choice pokrývajícího 95 % školného, programu Career Skills, dárkových poukazů a asistenčního programu pro zaměstnance.

Společnost Amazon poskytuje jedny z nejmodernějších pracovišť na světě, společně s řadou procesů a systémů pro zajištění pohody a bezpečnosti zaměstnanců. Jen v České republice od začátku pandemie společnost zavedla a i nadále dodržuje více než 150 bezpečnostních opatření.

Zdroj: https://amazon-news.cz/

kategorie Z členské základny
zpět