Devět tuzemských společností dodává díly českému Autu roku

Po dvouleté odmlce bylo opět vyhlášeno Auto roku v České republice. Ve 27. ročníku ankety vyhlašované Svazem dovozců automobilů (SDA) zvítězil v hlavní soutěži dle hlasování odborné poroty složené z českých motoristických novinářů vůz BMW i4. Sdružení automobilového průmyslu proto s hrdostí představuje firmy, které získaly již tradiční ocenění - právo používat prestižní označení „Dodavatel pro Auto roku v České republice“. Díly tuzemských firem přitom nese nejen vítězný vůz, dodávají je do převážné většiny letos nominovaných vozů.

Prestižní označení „Dodavatel pro Auto roku 2021 / 2022 v České republice“ tak získávají firmy (abecedně):

  • BORGERS CS spol. s r.o.
  • Continental Barum s.r.o.
  • Fehrer Bohemia s.r.o.
  • Gumárny Zubří, akciová společnost
  • GUMOTEX, akciová společnost
  • KAMAX s.r.o.
  • MUBEA - HZP s.r.o.
  • Robert Bosch odbytová s.r.o.
  • ZF Automotive Czech s.r.o.

„Na pestrosti dodávek pro vítězný automobil BMW i4 je patrné, že stávající produkce tuzemských dodavatelů najde využití také v elektrických vozidlech. I tato anketa tak rozhání obavu, jak na probíhající transformaci dokáže reagovat český automobilový průmysl. Elektromobily nejsou hrozbou pro většinu tuzemských dodavatelů. Naopak se výrobci mohou uplatnit v celé šíři produkce automobilového průmyslu a dodavatelům se tak spíše otevírají nové možnosti. Vítězi ankety i našim dodavatelům, kteří ukazují pevné ukotvení na exportních trzích, k získání označení gratuluji,“ komentuje vyhlášení Dodavatele pro Auto roku v ČR Zdeněk Petzl, výkonný ředitel Sdružení automobilového průmyslu.

Jmenované společnosti pro Auto roku 2021/2022 dodávají širokou paletu výrobků - od brzdových systémů, pneumatik textilních a interiérových dílů, přes pryžové a pěnové díly do bezpečnostních prvků nebo stěračů a vysokopevnostní šrouby až po stabilizátory a radarové systémy, spínače a ventily.

Sdružení automobilového průmyslu bylo i letos tradičním partnerem ankety Auto roku v České republice a zároveň vyhlašovatelem doprovodné akce Dodavatel pro Auto roku 2021/2022. V letošním roce se do ní podle vozidel zařazených do finálového kola zapojilo 18 členských firem Sdružení.

kategorie Z členské základny
zpět