Podnikatelé mohou opět poměřit síly v celorepublikovém klání

Někdo s podnikáním začal doma v garáži a nyní své výrobky vyváží do celého světa, jiný přišel s nápadem, který nyní kopíruje asijská konkurence. Podnikatelé mají opět možnost podělit se o své zajímavé příběhy s ostatními a zvítězit v celorepublikovém podnikatelském klání v devátém ročníku soutěží Vodafone Firma roku 2014 a GE Money Bank Živnostník roku 2014.

Přihlásit se mohou malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. Prvním krokem k celorepublikovému titulu je vítězství v krajském kole. Právě díky tomuto širokému záběru ve všech regionech celé České republiky jsou soutěže jedinečné. Krajský vítěz posléze v celostátním kole reprezentuje nejen sám sebe, ale celý region. Zatímco u Živnostníka roku rozhoduje o pořadí v kraji porota na základě podnikatelských příběhů, u vítěze Firmy roku je důležitým faktorem také tzv. finanční „scoring“, který hodnotí finanční stabilitu společností.

„Víme, že uspět na trhu není snadné. Víme, že přijít s revoluční myšlenkou chce inspiraci. Víme, že podpora a zkušenosti jsou k nezaplacení, a proto Vodafone podporuje soutěž Firma roku již po sedmé. Jsme rádi, že podnikatelům můžeme dát příležitost ukázat, co umějí, předvést svoje know-how a sdílet zkušenosti. Nejsme jen poskytovatelem telekomunikačních řešení, podporujeme podnikání malých i větších firemJste-li hrdí na své úspěchy v podnikání, přihlaste se do soutěže Vodafone Firma roku 2014, rádi vás uvidíme,“ uvedla obchodní ředitelka pro firemní zákazníky společnosti Vodafone Czech Republic Milena Linhartová.

V roce 2013 se přihlásilo 6 525 účastníků. Oproti roku 2006, kdy se konal první ročník, je to více než trojnásobek. Vítězem Vodafone Firmy roku 2013 se stal výrobce koupelnových koberečků společnost Grund z Královéhradeckého kraje, titul GE Money Bank Živnostník roku získal mistr foukaného skla Karel Sobotka z Libereckého kraje. „Karel Gott si přebíral dalšího zlatého slavíka a tleskala mu Státní opera, ovšem zaplněná jenom v hledišti. Nám tleskal celý Žofín narvaný k prasknutí. Byla to nádhera,“ řekl k loňskému vítězství Karel Sobotka.

„Jsme rádi, že můžeme být i letos partnerem soutěže Živnostník roku, která nejen nám přináší možnost vidět, jak kvalitní a pracovití jsou živnostníci v České republice. Pro soutěžící to představuje šanci předvést své řemeslo a úsilí, které do něj každý den vkládají. Hlavním přínosem pro účastníky je získání nových kontaktů pro další rozvoj jejich podnikání a díky silné medializaci se dostávají do povědomí široké veřejnosti,“ říká ředitel komerčního bankovnictví GE Money Bank Jan Novotný.

Cení se také nápad a odpovědnost

Společnost Vodafone dlouhodobě patří k lídrům v oblasti společenské zodpovědnosti v České republice. Není proto divu, že v rámci podnikatelských soutěží zvolila partnerskou kategorii Vodafone Odpovědná Firma roku. Ta oceňuje ty společnosti, které svým chováním kupříkladu šetří životní prostředí, nadstandardně naslouchají potřebám svých zaměstnanců nebo se výraznou měrou podílejí na rozvoji regionu, v němž působí. Ze 14 krajských finalistů si v roce 2013 celorepublikový titul odnesla strojírenská společnost ZLKL z Olomouckého kraje, která vyvinula motorové vozítko pro hendikepované.

Dalším titulem pro podnikatele je GE Money Bank Inovátor roku, který oceňuje inovace uvedené do praxe. Prvním vítězem v historii soutěže se v roce 2013 stala společnost Flajzar, jež vyrábí například signalizační zařízení pro rybáře nebo GSM dálkové ovladače a pro niž jsou inovace otázkou bytí a nebytí. V této kategorii je vybírán pouze jeden celorepublikový vítěz, nehodnotí se na krajské úrovni.

Až do 30. června  se zájemci o účast v soutěžích mohou registrovat na internetových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. Za registraci do soutěže získává každý 300 Kč na inzerci v katalogu Firmy.cz. Prvních 200 soutěžících, kteří kompletně dokončí přihlášku, získává předplatné Hospodářských novin na rok zdarma. Účast v soutěžích je zcela bezplatná, soutěžící nehradí registrační ani jiný poplatek. Podnikatelské subjekty mohou být do soutěží také nominovány svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky.

HARMONOGRAM SOUTĚŽÍ

Krajská kola

17. 9. – 21. 10. 2014

Volba Živnostníka roku 2014 v SMS hlasování veřejnosti

27. 10. – 12. 11. 2014

Volba Firmy roku 2014 – finálová porota

4. 11. 2014

Volba Živnostníka roku 2014 – finálová porota

20. 11. 2014

FINÁLE – Galavečer v Praze

4. 12. 2014

www.firmaroku.cz

www.zivnostnikroku.cz

Více ZDE 

Růžena Hejná
/
kategorie Z členské základny
zpět