ELA pořádala exkurzi studentů na „Embedded word“ v Norimberku

Českomoravská elektrotechnická asociace se tak připojila k Roku průmyslu a technického vzdělávání.

Embedded world Exhibition&Conference je nejrozsáhlejší světovou výstavou věnovanou embedded systémům, pořádanou každoročně v únoru v Norimberku. A jako i v loňském roce, tak ani letos na ní nemohla chybět výprava studentů z FEL ČVUT Praha a VUT Brno, kterou organizovala Českomoravská elektrotechnická asociace (ELA) ve spolupráci s jejich členskou firmou FCC PUBLIC a společností STUDENT AGENCY.

Více jak čtyři desítky studentů se tak mohly podívat na akci, která je špičkou v oboru a početně svými 902 vystavovateli z 37 zemí překonala loňský rekord.

Všude bylo patrné motto „We are the Internet of Things“, a to i na STUDENT DAY 2015, který proběhl třetí den konání akce. Zúčastnilo se ho více jak tisíc především německých studentů, kteří projevili zájem diskutovat s kolegy a vystavujícími podnikateli. Zahraničí reprezentovali i Češi. “Naše dvě vysoké školy, které jsou členy Českomoravské elektrotechnické asociace, společně s pěti rakouskými technickými univerzitami, byly důstojným zastoupením zahraničních vysokých škol,“ uvedl Jiří Holoubek, prezident ELA a současně člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR).

Během programu studenti navštívili také expozice členských firem či jejich partnerů, mimo jiné stánek firmy SYSGO. Na něm měli mladí hosté možnost získat informace od jednatele společnosti Jana Rollo.

„Nehledě na náročnost takové jednodenní exkurze, studenti i pedagogové získali řadu zajímavých informací, setkali se s vystavovateli i dalšími studenty a odjížděli spokojeni,“ zhodnotil Jiří Holoubek akci, která je součástí SP ČR vyhlášeného Roku průmyslu a technického vzdělávání. Ostatně, podle zjištění nezávislého průzkumu, až 98 % z 25,5 tisíce návštěníků bylo s nabídkou veletrhu spokojeno a 97 % počítá s tím, že se na něj vrátí v únoru 2016.

Mostýn Milan
/
kategorie Z členské základny
zpět