10 otázek a odpovědí k Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu

Na otázky týkající se letošního Mezinároního strojírenského veletrhu odpovídá generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš. 

Veletrh proběhne 8. - 12. listopadu na brněnském výstavišti. Svaz průmyslu a dopravy se jej zúčastní a tradičně ho zahájí svým Sněmem.

  1. Je možné v České republice veletrhy pořádat?
    Pro účast na veletrzích bylo zavedeno pravidlo O-N-T, tj. účastníci se prokazují očkováním, prodělanou nemocí nebo testem, což Veletrhy Brno plně implementovaly. Tak je zajištěna bezpečnost všech účastníků. Kromě toho platí aktuální pravidla běžná např. v obchodních centrech.
  2. Bude se MSV 2021 konat?
    Nacházíme se v rozdílné situaci než v loňském roce. Není důvod, aby se veletrh MSV počátkem listopadu nekonal.
  3. Jak se ke konání veletrhu staví česká vláda?
    Ministerstvo průmyslu a obchodu vzhledem k významu veletrhu pro hospodářství jeho konání plně podporuje.
  4. Kdo je zodpovědný za dodržování pravidel na veletrhu?
    Za nastavená pravidla zodpovídá pořadatel (BVV), za jejich dodržování každý sám ze sebe.
  5. Co se stane, když se situace zhorší?
    Vzhledem k dosaženému proočkování není důvod pro zavedení tvrdých opatření jako „lockdown“. V případě zhoršení situace budou nastaveny podmínky s hygienickou službou tak, aby byl veletrh proveditelný.
  6. Je možné občerstvení na stánku?
    Žádné opatření neřeší občerstvení na expozici na veletrhu. Vycházíme z podmínek pro nákupní centra a restaurace. Tedy občerstvení je možné (vsedě, s určitým odstupem, bez roušek).
  7. Bude pořádán zahajovací společenský večer?
    S uspořádáním společenského večera počítáme v obvyklém formátu.
  8. Přijdou návštěvníci?
    Návštěvnické kampaně budou realizovány standardně. Z průzkumů vyplývá, že není podstatný důvod, aby odborní návštěvníci nepřišli. V obchodním styku je velký zájem se potkat.
  9. Bude veletrh menší než dříve?
    Vzhledem k omezení cestování z neevropských zemí nebo interním nařízením některých firem bude letošní účast na veletrhu nižší než obvykle.
  10. Lze se na veletrh přihlásit i po uzávěrce?
    Vzhledem k nestandardním podmínkám v letošním roce budou akceptovány přihlášky i po oficiální uzávěrce pro objednání výstavní plochy.

Podrobnosti k Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu včetně přihlášky pro vystavovatele zde.

  • Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě, s každoroční účastí více než 1 600 vystavovatelů a 80 000 návštěvníků. Ze zahraničí přijíždí přes 50 % vystavovatelů a 16 % návštěvníků.
  • Návštěvnost je vysoce odborná, téměř osmdesát procent návštěvníků ovlivňuje rozhodování o investicích, třetina patří k vrcholovému managementu.
  • Zastoupeny jsou všechny klíčové oblasti strojírenského a elektro- technického průmyslu. Nosným oborem je tradičně obrábění a tváření.
Gbelec Ondřej
/
kategorie Aktuálně
zpět