Šetření SP ČR na téma kvalita vzdělávání a financování škol

Svaz průmyslu a dopravy ČR společně s mediálním domem Economia připravil pro rok 2015 v rámci projektu Rok průmyslu a technického vzdělávání sérii diskusních panelů věnovaných budoucnosti technického školství a dalším perspektivám rozvoje průmyslu v ČR.

Svaz průmyslu a dopravy ČR společně s mediálním domem Economia připravil pro rok 2015 v rámci projektu Rok průmyslu a technického vzdělávání sérii diskusních panelů věnovaných budoucnosti technického školství a dalším perspektivám rozvoje průmyslu v ČR. Kromě diskuse k nezbytným koncepčním a systémovým změnám v oblasti vzdělávání se budeme věnovat i otázkám propojení byznysu a výzkumu či tomu, jak povzbudit zájem o studium technických oborů mezi žáky a jejich rodiči.

Společnou snahou těchto setkání je propojit výrobní firmy, technické školy, zřizovatele škol, inovační centra i vědecké instituce, poukazovat na existující problémy a v rámci diskuse se všemi zúčastněnými hledat i možná řešení, jež by dlouhodobě působily ve prospěch zvyšování zaměstnanosti v průmyslových odvětvích.

Na zahajovací diskusní panel „Budoucnost technického vzdělávání: řešení pro Českou republiku“ v pražské galerii DOX navazují další, tematicky zaměřená diskusní setkání v regionech celé České republiky:

„Kvalita vzdělávání – kde jsme a kam směřujeme“

26. března; Pardubice

- připravenost uchazečů o studium na technických VŠ

- profesní orientace českých VŠ

- kvalita škol, kvalita a obsah vzdělávacích programů

„Financování vzdělávání“

16. dubna; Praha

- objem a struktura prostředků na vzdělávání a jejich využití

- potřeba reformy financování regionálního školství (krajská objednávka)

- financování technických VŠ

K těmto diskusním panelům bylo připraveno šetření, jehož výsledky by měly posloužit jako vstupy pro jednotlivá témata

šetření nalezente ZDE:

https://im.spcr.cz/survey/index.php?sid=43914&lang=cs

Děkujeme  Vám předem za čas věnovaný šetření.

Termín uzávěrky je 10. března

Růžena Hejná
/
kategorie Aktuálně
zpět