Půjde novela zákoníku práce dále do legislativního procesu?

„Novelu zákoníku práce řešíme posledních několik měsíců. Není ale jasné, jestli z ní něco bude,“ komentuje ředitelka Sekce zaměstnavatelské SP ČR Jitka Hejduková.

ABA 7149 ret

V jakém stavu se novela zákoníku práce nachází?

Pořád existují otazníky nad nezbytností některých úprav, popřípadě nad jejich ekonomickými parametry. Ministerstvo práce a sociálních věcí deklarovalo, že do dalšího legislativního procesu novela půjde, pouze pokud bude mít plnou podporu všech sociálních partnerů. S těmi jsme se shodli na tripartitě 25. března. Je to velký úspěch sociálního dialogu. Je ale jasné, že otázky týkající se například důvodů pro výpověď nebo délky výpovědní doby novela řešit nebude.

Vidíte problém i v dalších návrzích novely?

Příklad za všechny – výše koeficientu valorizačního mechanismu, podle kterého by se měla nastavovat minimální potažmo zaručené mzdy. Valorizační mechanismus jsme dlouhodobě prosazovali, abychom po období stagnace zabránili skokovému zvyšování minimální mzdy a pravidelnému politickému handrkování, jako tomu bylo v posledních letech. Zaměstnavatelé do posledních týdnů před koncem roku nevěděli, o kolik se příští rok minimální mzda zvedne. Ministerstvo práce ale bez předchozích jednání navrhlo, že minimální mzda má odpovídat přibližně 50 % průměrné mzdy. S tímto přemrštěným koeficientem valorizační mechanismus postrádá pro zaměstnavatele smysl. Aktuálně se nicméně místo výše koeficientu řeší, zda vůbec valorizační mechanismus v zákoníku práce upravovat a jak.

Rýsují se změny, které zaměstnavatele potěší, pokud novela projde?

Mnoho dnešních výkladových problémů by mohly odstranit zejména úpravy v oblasti doručování písemností. Ulehčení by firmám přineslo i zrušení povinnosti vystavovat potvrzení o zaměstnání u dohod o provedení práce do 10 000 Kč. Trochu na půl cesty zůstává navržená úprava sdíleného pracovního místa. Její využitelnost ukáže až praxe.

Novela navrhuje i spravedlivější počítání dovolené. Nově by se měla počítat podle odpracovaných hodin, a ne podle odpracovaných dnů nebo směn. Je to fér pro všechny zaměstnance ať už pracují pravidelně 8 hodin 5 dní v týdnu, nebo mají třeba krátký a dlouhý týden s různě dlouhými směnami.

Proč je vlastně potřeba zákoník novelizovat? Nebylo by jednodušší přijmout nový zákon?

Nebylo, to už jsme zažili v minulosti. Zástupci zaměstnanců si chtějí udržet svá historicky nabytá práva, bez ohledu na to, zda odpovídají současnému pracovnímu prostředí a struktuře firem. „Nový“ zákoník by ve výsledku mohl být pouze přívlastek v názvu, nikoli samotný obsah.

Rozhovor jsme zveřejnili v našem časopisu Spektrum. Celé číslo čtěte zde.

Tereza Řezníčková
/
kategorie Rozhovory
zpět