Vloni jsme otevřeli téma budoucnost průmyslu, letos ho rozvedeme

„S prezidentem Svazu jsme si na začátku roku 2018 připili na úspěšnou kampaň pro našich 100 let. Jeho věta, že naše oslava na Hradě musí být nejlepší akcí, na které byl, mi dodnes zní v uších. Zodpovědnost a příležitost pro image Svazu to byla obrovská,“ hodnotí s odstupem ředitelka komunikace Svazu Eva Veličková.

18 2018 06 18 Svaz Prumyslu TMA 8965

Jaké aktivity 100 let Svazu provázely? Co považujete za vrchol oslav?
Kampaň jsme pojali pestře – od VIP komunikace, odborných eventů, komunikace se členy, roadshow po krajích, PR, online a nechyběla ani oslava se zaměstnanci. Středobod bylo výročí 18. června, na které jsme připravili odbornou konferenci k budoucnosti průmyslu a galavečer, oslavu na Pražském hradě. Chtěli jsme tyto akce připravit originálně a překvapit. Na paměti jsme měli i to, že naši hosté se na galavečerech pohybují pravidelně, o to více jsme řešili každou minutu scénáře a všechny detaily – od pozvánky až po video-reportáž.

Jubilejní rok má Svaz za sebou. Jak jste spokojená s výsledky kampaně?
Dívám se na KPI i spokojenost lidí. Pokud by nám fungovala čísla, ale nenadchli jsme lidi, splnili bychom sice úkol, ale stovkový potenciál nevyužili. Nám se naštěstí podařilo obojí. Máme skvělé výsledky i spokojené lidi, hosty, partnery i zaměstnance. Jejich obrovské množství energie a péče stálo za to, oslavu si také užili a prý by si ji i zopakovali. I pro mě to byla speciální práce. Přispět k oslavám 100 let republiky průmyslovou kampaní, to se vám nabídne opravdu jednou za život.

Do oslav jste chtěli zapojit své členy. Jak se vám toto povedlo?
Zaujali jsme nejen firmy z boardu a naše partnery, nakonec se k nám přidalo 37 firem. To mluvím o finanční podpoře, další desítky členských firem se podílely na obsahu kampaně a na aktivitách. Všem patří velké díky, za finance i spolupráci v průběhu celého roku!

Na co Svaz zaměří komunikaci ve svém 101. roce?
Loňské téma budoucnosti zkonkrétníme, zaměříme se na druhou vlnu Průmyslu 4.0, finální produkt a budování značky, umělou inteligenci, inovace, vzdělání či export. Uvědomujeme si, že je potřeba vést debatu o tom, jak zvýšit naši produktivitu a přidanou hodnotu. Z pohledu komunikace nás čeká další významný milník, volby do představenstva a dalších orgánů Svazu. Členové se mohou těšit na více videí a intenzivnější komunikační spolupráci. Nabízíme jim stále více marketingového zviditelnění s měsíčním dosahem desítek tisíc lidí!

Oslavy v číslech

  • 280 reportáží v médiích
  • 368 tisíc zobrazení online
  • 460 hostů na galavečeru a konferenci
  • 41 firem na roadshow
  • 37 finančních partnerů a podporovatelů
  • 70 spolupracujících členů

Rozhovor jsme zveřejnili v našem časopisu Spektrum. Celé číslo čtěte zde.

Tereza Řezníčková
/
kategorie Rozhovory
zpět