Lídři průmyslu budou na Sněmu řešit konkurenceschopnost ČR

Program Snem SPCR-page-001

Více než čtyři sta podnikatelů se dnes po poledni sejde v rotundě brněnského výstaviště při zahájení 58. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu, aby zde diskutovalo na Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR s premiérem Bohuslavem Sobotkou, vicepremiéry Andrejem Babišem a Pavlem Bělobrádkem a dalšími sedmi ministry Kateřinou Valachovou, Janem Mládkem, Michaelou Marksovou, Robertem Pelikánem, Danem Ťokem, Richardem Brabcem a Jiřím Dienstbierem. Sněmu se v jeho závěru zúčastní i prezident republiky Miloš Zeman. Přítomni budou zástupci Poslanecké sněmovny ČR, diplomaté a další významní tuzemští i zahraniční hosté.

Jednat se bude zejména o bariérách, které brání zlepšení postavení České republiky a zkvalitnění podnikatelského prostředí v mezinárodním srovnání. V mezinárodní konkurenceschopnosti se Česká republika letos umístila na 31. místě, stejně jako v roce 2016. Ovšem mezi zeměmi Evropské unie zaujala pouze 13. místo, dohánění průměru zemí EU se dokonce zastavilo.

Právě o pilířích konkurenceschopnosti jako je fungování institucí, infrastruktura, vzdělávání a podpora technického školství, efektivita trhu práce či digitalizace a zavádění Průmyslu 4.0 se bude jednat.
Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět