Jan Rafaj zvolen prvním viceprezidentem SP ČR

Rafaj-web

Představenstvo na dnešním jednání zvolilo ze sedmi viceprezidentů Jana Rafaje (39) prvním viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Ten bude jako 1. viceprezident oficiálně zastupovat prezidenta SP ČR Jaroslava Hanáka při klíčových jednáních.

"Vážím si zvolení do pozice prvního viceprezidenta. Je to pro mě povzbuzení a potvrzení mé dosavadní práce ve Svazu při prosazování změn v zaměstnavatelských vztazích a na trhu práce,"  uvedl ke svému zvolení 1. viceprezident SP ČR Jan Rafaj.

Jan Rafaj byl viceprezidentem SP ČR od roku 2011 a věnuje se oblasti trhu práce a sociálnímu dialogu. Je důležitým členem delegace zaměstnavatelů na jednáních Rady hospodářské a sociální dohody (tripartity).

Od roku 2016 je rovněž místopředsedou představenstva ArcelorMittal Ostrava, kde působí ve funkci ředitele pro personalistiku a vnější vztahy. Je absolventem právnické fakulty Masarykovy univerzitě v Brně, později získal titul MBA. Obdržel ocenění Mladý manažerský talent 2011 a Manažer roku 2011 v odvětví výroba kovů a slitin. Je ženatý, má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří hra na elektrickou kytaru v pop-funkové kapele EzyWay a je uměleckým vedoucím sboru ArcelorMittal Gospel.

Tisková zpráva ke stažení zde.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět