Do Síně slávy byl uveden prezident SP ČR Jaroslav Hanák

aDSC 1157

Na slavnostním vyhlášení 24. ročníku soutěže MANAŽER ROKU, které proběhlo  20. dubna 2017 v Paláci Žofín, byl uveden do Síně slávy prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR a podnikatel v oblasti dopravy pan Jaroslav Hanák. Ocenění za dlouhodobé prosazování zájmů byznysu i manažerské řízení převzal z rukou předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky, zástupců vyhlašovatelů a loňského vítěze Jana Preclíka. Soutěž vyhlašují společně Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR (KZPS ČR) a Česká manažerská asociace (ČMA).

„Velmi mne těší, že jsem dnes mohl osobně uvést do pomyslné Síně slávy soutěže MANAŽER ROKU prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslava Hanáka. To, že Jaroslav Hanák vstupuje do Síně slávy, je zasloužená pocta a ocenění mnoha let práce pro český průmysl a pro hospodářskou kondici České republiky,“ řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Z pozice prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR, je i ve svém druhém funkčním období místopředsedou Rady hospodářské a sociální dohody ČR (tripartity) a vedoucím zaměstnavatelské delegace. Díky tomu hájí požadavky a pozice zaměstnavatelů. Při jednáních s vládou prosazuje například lepší podnikatelské prostředí a bojuje proti častým změnám legislativy. Aktivně se věnuje trhu práce, prosazování efektivního mýtného systému či nového stavebního zákona a podpoře exportu. Pravidelně se účastní podnikatelských misí při zahraničních cestách představitelů vlády nebo prezidenta republiky Miloše Zemana, jehož je poradcem pro oblast průmyslu, dopravy a stavebnictví. Podporuje rovněž moderní průmysl a digitalizaci výroby i státní správy.

„Tohoto ocenění si nesmírně vážím a beru ho hlavně jako uznání mé dosavadní práce, ať už na půdě tripartity, tak i v mém podnikání. Máme však před sebou ještě hodně práce. Aktuálně například budeme seznamovat politiky s prioritami Svazu průmyslu a dopravy, které jsme definovali jako klíčové pro rozvoj naší ekonomiky,“  okomentoval své ocenění Jaroslav Hanák.

„Velice si vážím činnosti prezidenta Hanáka, který prosazuje zájmy těch, kteří tvoří hodnoty a vytváří podmínky pro zaměstnávání českých pracovníků a přispívají k ekonomickému růstu. A Jaroslav Hanák svou aktivitou a razancí tomuto procesu výrazně napomáhá,“ uvedl prezident KZPS ČR Jan Wiesner.

Jaroslav Hanák vystudoval VŠE v Praze, obor ekonomika řízení dopravy. Více jak 30 let pracuje v silniční dopravě a již od roku 1991 je majoritním vlastníkem, předsedou představenstva a prezidentem FTL – First Transport Lines a.s. se sídlem v Prostějově. Své zkušenosti z oblasti dopravy a podnikání uplatňuje na regionální i mezinárodní úrovni. Za svou kariéru posbíral řadu ocenění, mimo jiné v roce 2013 právě v soutěži MANAŽER ROKU za oblast dopravy a logistiky.

Více informací o soutěži a výsledky dalších kategorií najdete na stránkách www.manazerroku.cz.

Tisková zpráva ke stažení zde.

Kateřina Pavlíková