SP ČR pořádá konzultace se zahraničními ekonomickými rady

aDSC 0217Svaz průmyslu a dopravy ČR opět propojí firmy a exportní instituce. Téměř 500 zástupců českých firem zkonzultuje možnosti exportu s delegáty z 90 zemí. To vše v Praze, během Konference ekonomických radů, kdy za dva dny (28. a 29. června) proběhne celkem 2 952 schůzek.

Již čtrnáctým rokem pořádá SP ČR setkání pro exportéry s ekonomickými rady a řediteli zahraničních poboček CzechTrade (CT) v rámci Konference ekonomických radů. Během dvou dnů mají firmy možnost zkonzultovat svoje obchodní příležitosti s ekonomickými rady a zástupci CT působících v 90 zemích světa. Podnikatelé projednají své zahraniční příležitosti přímo v Praze, ušetří tak čas i peníze. Sjednat si přes Svaz mohli i více 20minutových schůzek a zajistit si konzultace hned z několika zemí najednou.

Tento velmi efektivní nástroj proexportní podpory zajišťuje Svaz průmyslu a dopravy ČR jednou ročně. V letošním roce projevily firmy rekordní zájem, ve dvou dnech proběhne v pražském Top Hotelu 2952 dvacetiminutových schůzek. Jsou pečlivě naplánovány a mají přesný časový harmonogram, který musí účastníci dodržet. Konzultovat přijede 488 zástupců firem a k dispozici jim bude 162 zahraničních ekonomických radů a zástupců CT působících v zahraničí.

„Rád bych poděkoval ekonomickým diplomatům a ředitelům zahraničních kanceláří CzechTrade za dlouhodobou spolupráci. Během konzultačních dní s firmami na ně čeká asi 3000 individuálních schůzek s přibližně 500 zástupci firem. Největší zájem je o Čínu, USA, Rusko, Německo, Jihoafrickou republiku, Srbsko a Saudskou Arábii. U mnoha dalších zemí byl naplněn limit maximálního počtu možných schůzek. Pokud by bylo k dispozici více ekonomických diplomatů z těchto destinací, byli bychom schopní zajistit zde více schůzek, jedná se například o Argentinu, Egypt, Indii, Írán, Kanadu, Turecko, Vietnam, a další,“ komentuje setkání prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák.

Konference ekonomických radů a ředitelů zahraničních kanceláří CT je tradiční setkání všech zástupců jednotné zahraniční sítě Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva průmyslu a obchodu a agentury CT. Setkání bylo zahájeno v pondělí a pokračovalo úterním programem v Černínském paláci. Ve středu a ve čtvrtek na tento program navazují konzultace firem se zahraničními delegáty v Top Hotelu Praha, které pořádá Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Podpora exportu patří mezi priority Svazu. Pořádá pravidelně podnikatelské mise, incomingová fóra, podporuje zahraniční B2B jednání. Jen loni uspořádal 13 misí a do zahraničí s ním takto vyjelo přes 300 tuzemských firem.

 

Tisková zpráva ke stažení zde.
Video z prvního dne zde.
Lenka Dudková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět