Musíme řešit strukturu pracovních pozic

Svaz průmyslu a dopravy ČR upozorňuje na potřebu řešit strukturu pracovních pozic. Aktuálně je mnoho českých firem subdodavateli finálních výrobců a zaměstnávají lidi na nízkokvalifikovaných pozicích, kde pobírají nižší mzdy. Jednání o výši mezd probíhají v jednotlivých podnicích, proto Svaz odmítá volání odborových předáků po skokovém zvyšování. To musí odrážet jak produktivitu práce, tak skutečnou situaci na trhu. V druhém čtvrtletí letošního roku rostly mzdy v průměru přes 7 %.

„Mnoho firem u nás je v průmyslovém řetězci subdodavatelem finálních výrobců. I z toho důvodu je v České republice velký podíl nízkokvalifikovaných pozic, na kterých zaměstnanci pobírají nižší mzdy. Proto se v českých firmách musíme dívat na strukturu pracovních pozic, aby se co nejvíc zaměstnanců postupně posouvalo na více kvalifikovaná místa, kde jsou mzdy vyšší. Proto apelujeme na vládu, aby jakékoliv investiční pobídky, které budou odteď dávat, byly pouze pro podnikatele a jejich záměry, které budou do České republiky přinášet více kvalifikované, to znamená lépe placené, pozice,“ říká 1. viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jan Rafaj.

Výše mezd musí reflektovat ekonomickou situaci
Odbory v minulém týdnu požadovaly na svém mítinku navyšování mezd ve firmách o 8-10 %.

„Volání odborových předáků po skokovém navyšování mezd zásadně odmítáme. Zvlášť v době, kdy u nás mzdy rostou a situace na trhu práce i ekonomický růst jejich navyšování podporuje, toto jednání vnímám jako předvolební nátlak. Opravdová jednání se totiž odehrávají přímo v podnicích. Kolektivní vyjednávání spolu s benefity pro zaměstnance řeší také firemní rozvojové investice. Zaměstnavatel zodpovídá za to, jestli podnik bude konkurenceschopný i další roky, kolik investuje do svého rozvoje a modernizace, jaké školení a rozvoj svým lidem nabídne a jaké celkové podmínky jeho zaměstnanec má,“ komentuje Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

V druhém čtvrtletí letošního roku rostly mzdy v průměru přes 7 %. Zvyšování mezd musí odrážet skutečnou situaci na trhu. Ta se může v průběhu jednoho kvartálu rapidně změnit, jako tomu bylo například v roce 2008, kdy přišla ekonomická krize. V roce 2009 pak mzdy klesaly, přestože v letech 2007 a 2008 rostly ještě výrazněji v současné době.

Tisková zpráva ke stažení zde.