SP ČR a KZPS odstupují od spolupořádání soutěže Manažer roku

Svaz průmyslu a dopravy ČR společně s Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR odstupují od soutěže Manažer roku. Na středečním řídícím výboru soutěže rezignovali na svou funkci tito dva spoluvyhlašovatelé, soutěž zůstává v rukou České manažerské asociace. Od roku 1993 pořadatelé v soutěži ocenili stovky manažerů a manažerek. Soutěž přinesla inspiraci, motivaci i ocenění kvalitním řídícím pracovníkům. Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Svaz průmyslu a dopravy ČR jsou rádi, že stály u jejího vzniku. Svaz i Konfederace v roce 100letého výročí vzniku Československa budou aktivně spolupracovat na mnoha akcích pořádaných k tomuto významnému výročí, zejména na akci SP ČR pořádané v červnu 2018 ke 100. výročí Svazu průmyslníků v ČR.
 
„Bylo nám ctí tuto soutěž spoluvyhlašovat. Zejména na začátku soutěže jsme pomohli zavést pojem manažer a zviditelnit význam řídících pracovníků. Soutěž pravidelně přispívala i ke sdílení know-how a vzájemné inspiraci. Přeji soutěži, a hlavně všem vedoucím pracovníkům, aby se jim dařilo a dokázali své podniky vést a spravovat s nejlepší péčí a efektivitou,“ komentoval Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.
 
„Během dvaceti čtyř let jsme titulovali nejlepší manažery a manažerky v České republice. Kromě hlavní kategorie jsme ocenili i manažery každého věku či podniků všech velikostí a nezapomněli jsme ani na studenty. Soutěž si po celou dobu držela vysokou odbornost i prestiž a byla trvale nejprestižnější soutěží mezi podobnými vyhlašovanými, zejména pro komplexnost a hloubku hodnocení,“ oceňuje Jan Wiesner, prezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR.
 
Svaz průmyslu a dopravy ČR každoročně vyhlašoval soutěž společně s Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Českou manažerskou asociací již od roku 1993. Hodnotila významné reprezentanty managementu v České republice. Umožnila ocenit zajímavé a důležité osobnosti, prezentovat jejich výsledky širší veřejnosti a poukázat na jejich úlohu v rozvoji české ekonomiky. Kromě výherců titulů pro Manažera či Manažerku roku bylo oceněno i několik desítek TOP manažerů, osobností managementu malých či středních firem, manažerů odvětví i studentských esejí. Každoročně soutěž ocenila i dlouhodobý přínos pro rozvoj podnikání v ČR a uvedla jednu osobnost do Síně slávy .
Lenka Dudková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět