Svaz průmyslu pojme letos svůj stánek na MSV jako kavárnu

Svaz průmyslu a dopravy ČR po několika letech mění koncept svého stánku na Mezinárodním strojírenském veletrhu. Nově ho otevře pro své členy i širokou veřejnost jako Kavárnu Svazu průmyslu. Upozorňuje tak, že je hlavně platformou, kde se firmy potkávají a mohou se navzájem podporovat, sdílet své zkušenosti a řešit společná témata i rozvoj.

„Ani na strojírenském veletrhu, kde firmy představují své technologické novinky, nesmíme zapomínat, že za inovacemi a technologickým vývojem stojí spolupráce založená na lidech a mezilidské komunikaci. Stánek letos poskytne dostatek prostoru pro jednání, ale i inspiraci během doprovodného programu, který jsme pro hosty připravili,“ vysvětluje záměr ředitelka komunikace Svazu průmyslu a dopravy ČR Eva Veličková.

 SPCR TZ Kavarna Svazu prumyslu Vizualizace web

Svaz zorganizoval ve své kavárně několik seminářů zaměřených na budoucnost a nové technologie. V úterý představí Michal Kadera, ředitel vnějších vztahů ŠKODA AUTO, kam se ubírá automobilový průmysl. Ve středu si mohou hosté vybrat hned ze tří témat. O energetických úsporách v budovách promluví Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ Esco. Ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR Svaz připravil Seminář o kreativních průmyslech a nových technologiích nebo o využití blockchain v průmyslu.

KÁVU HOSTŮM POMŮŽE VYBRAT I TECHNOLOGIE NA ROZPOZNÁVÁNÍ OBLIČEJE

Kromě profesionálního baristy a široké nabídky kávy poskytne Svaz ve spolupráci s IBM Česká republika hostům i technologický zážitek. Technologie na rozpoznávání obrazu a obličejů na základě několika parametrů doporučí kolemjdoucím kávu. Mladší publikum zabaví rozpoznáváním emocí. „Naše aplikace má v průmyslu reálné využití, výrobním podnikům například pomáhá s bezpečností práce. Rozezná, zda mají zaměstnanci všechny potřebné ochranné vybavení. Pro potřeby stánku jsme ji chtěli trochu odlehčit a pobavit návštěvníky,“ říká Milena Jabůrková, viceprezidentka Svazu průmyslu a členka vedení IBM Česká republika.

SVAZ PRŮMYSLU UDĚLUJE MEZINÁRODNÍMU STROJÍRENSKÉMU VELETRHU ZÁŠTITU

První den veletrhu pořádá Svaz průmyslu tradičně svůj Sněm, kde se setkávají zástupci tří set tuzemských firem s premiérem, ministry a dalšími reprezentanty České republiky. Letos Svaz na Sněmu představí výzvy, které průmysl a největší zaměstnavatelská organizace požadují po vládě. Ty směřují do různých oblastí a vychází ze základního principu: Podniky chtějí uspět v mezinárodní konkurenci a potřebují veškerou energii vložit do zlepšování své výkonnosti, a ne do souboje s narůstající státní byrokracií nebo novými překážkami v podnikání.

PROGRAM KAVÁRNY SVAZU PRŮMYSLU

Úterý 8. října 2019

  • 11:00–11:30 Káva s Michalem Kaderou, ředitelem vnějších vztahů ŠKODA AUTO – Budoucnost mobility. Více zde

Středa 9. října 2019

  • 10:00–10:30 Káva s Kamilem Čermákem, generálním ředitelem ČEZ ESCO – Energetické úspory v budovách. Více zde
  • 11:15–12:15 Kreativní průmysly a nové technologie. Více zde
  • 12:30–13:30 Využití blockchain v průmyslu. Více zde
kategorie Tiskové zprávy
zpět