S očkováním proti covidu můžou pomoci i podnikoví lékaři

Ministr Jan Blatný podpořil naše doporučení, aby vakcínu proti Covidu-19 mohli očkovat podnikoví lékaři. Řekl to na prvním jednání Rady pro řízení onemocnění Covid-19, ve které za Svaz průmyslu a dopravy ČR vyjednává viceprezident Jan Rafaj. Ministerstvu zdravotnictví za to děkujeme.

Jsme přesvědčeni, že dobře koordinovaná vakcinace může vrátit ekonomiku i naše životy zase zpátky do normálu. Například ve ŠKODA AUTO už mají připravených 15 očkovacích center, kde se budou moct nechat očkovat zaměstnanci hned, jakmile firma bude mít vakcíny k dispozici.

Svaz průmyslu a dopravy nadále podporuje také pravidelné testování zaměstnanců. Firmy své pracovníky dlouhodobě testují a pomáhají tak zastavit šíření nemoci Covid-19. Teď navíc testy hradí zdravotní pojišťovny. Podniky by proto tuto situaci měly využít, pravidelně testovat zaměstnance a pomoci dostat pandemii pod kontrolu. Můžou tak zabránit tomu, aby se naplnil krizový scénář, že se nemocnice přeplní pacienty s těžkým průběhem nemoci Covid-19 a zdravotníci tak nebudou mít kapacitu na běžné lékařské zákroky. Díky pravidelnému testování tomu může zabránit každý z nás.
kategorie Tiskové zprávy
zpět