Tisková zpráva o právě skončené akci na podporu výrobců - subdodavatelů v autoprůmyslu

Tisková zpráva

 

Svaz průmyslu a dopravy ČR ve spolupráci se Sdružením automobilového průmyslu dnes zorganizoval seminář s nákupčími společnosti PSA Peugeot-Citroën se sídlem v Trnavě.

O seminář, určený pro potenciální subdodavatele automobilových komponentů pro celosvětovou síť výrobních kapacit PSA, byl nebývalý zájem - zúčastnilo se ho více než 60 zástupců českých společností - dodavatelů pro automobilový průmysl. V době avizovaných potíží některých automobilek a snížené poptávky způsobené světovou finanční krizí a recesí v  eurozóně to byla více než lákavá nabídka.

 

„Setkání jsme zorganizovali vzhledem k potřebě tuzemských podniků působících v automobilovém průmyslu získávat kontakty na potenciální odběratele. Zájem o seminář prokázal, že právě subdodavatelé již výrazně pociťují dopady nynější světové finanční krize. Současně jejich nebývalá účast potvrzuje, že tuzemské firmy hledají cesty, jak se vypořádat s poklesem poptávky v západní Evropě,“ uvedla Dagmar Kuchtová, ředitelka Sekce vnějších vztahů SP ČR.  

 

S firmami jednalo šest nákupčích PSA pro hlavní segmenty (vnější karoseri, vnitřní vybavení vozidla, podvozek, hliníkové díly, nástroje a logistika, části motoru). Podle vyjádření zástupce vedení PSA Jerome Danné má jeho společnost zájem o dlouhodobé partnerské vztahy s vybranými českými dodavateli.

 

 

 

 

PhDr. Milan Mostýn

manažer PR a tiskový mluvčí

Mobil. tel.: 739 452 816

Tel.: 234 379 468

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

kategorie Tiskové zprávy
zpět