Česká delegace se zúčastnila 3. Čínsko-německo-evropské ZhongDe Metal konference o spolupráci malých a středních podniků

Ve dnech 12. a 13. června proběhla v sedmimilionovém jihočínském městě Jieyangu, v provincii Guangdong, již 3. konference o spolupráci mezi evropskými a čínskými podniky. Během konference měli účastníci evropských delegací možnost navštívit průmyslový park Metal Eco City, zúčastnit se B2B jednání s čínskými firmami a veřejně prezentovat své podniky potenciálním čínským partnerům. Konference pokračovala 14.6. v nedalekém Shenzhenu, inovačním a technologickém centru Číny.

Českou delegaci vedl Ing. František Chaloupecký, víceprezident SP ČR. MPO reprezentoval náměstek ministra Ing. Eduard Muřický a za CzechTrade se zúčastnil ředitel pobočky Guangzhou Ing. Aleš Červinka. Z členů SP ČR navazovaly nové kontakty s čínskými partnery mimo jiné firmy TOS Varnsdorf a.s., Frentech Aerospace a.s. a VÚTS a.s. Dále byly na konferenci prezentovány firmy Agrostroj Pelhřimov a.s. a SIGMA GROUP a.s. a další přední české podniky.

Český solární byznys reprezentoval Mgr. Jan Fousek, Ústav fyziky materiálů AV ČR přijel představit Ondřej Zobač Ph.D. a pro nové kontakty z akademické sféry přijel i děkan FD ČVUT Praha prof. Miroslav Svítek. Za oblast cestovního ruchu se zúčastnila INVESTA Travel s.r.o., Smart Cities reprezentovala firma GEN61 s.r.o. a své služby přijela nabídnout také kancelář Chybik + Kristof Architects & Urban Designers.

České delegaci se dostalo přijetí na nejvyšší úrovni panem starostou města Jieyangu Chen Dongem, místostarostkou města Fu Youhao a řediteli různých odborů. Slavnostní recepcí českou delegaci poctilo i generální vedení skupiny ZhongDe Metal Group Co., Ltd.

Zástupci firem a institucí na konferenci získali nové kontakty, našli čínské partnery pro další jednání a s některými z nich podepsali memoranda o strategické spolupráci. Také měli možnost zúčastnit se panelových diskuzí, poskytnout rozhovory čínským médiím a veřejně se prezentovat zástupcům vlády města Jieyangu a zástupcům čínských firem na Českém obchodním fóru. 
 

Projekt dezinfekční pera – pitná voda mezi Dostav Praha a ZhongDe Metal je již realizován a účastníci konference obdrželi první vyrobené vzorky.

Tereza Řezníčková
/
kategorie Evropské a mezinárodní záležitosti
zpět