Nejlepší Podnikoví právníci již počtvrté

Unie podnikových právníků ČR předala svá ocenění 16. dubna v Praze.

 DSC 0866

Unie podnikových právníků ČR (UPP ČR), která v letošním roce slaví čtvrtstoletí své existence, již počtvrté ocenila nejlepší podnikové právníky. Držitelé ocenění Podnikový právník 2015 cenu převzali v prostorách České spořitelny na Starém Městě v Praze. Ocenění již tradičně získali grafický list od Jiřího Slívy.

O vítězích letošního ročníku rozhodla na podkladě návrhů členů Unie, zaměstnavatelů i veřejnosti šestičlenná odborná porota, v níž nechyběli zástupci SP ČR. 

V kategorii Podniková právní kancelář byla oceněna společnost Siemens. Vedoucímu jejího právního týmu Richardu Bačkovi předala ocenění generální ředitelka SP ČR Dagmar Kuchtová (na snímku). Vítězkou kategorie Samostatný podnikový právník se stala Petra Gříbková, právnička společností Atlas Consulting a Atlas Software. V kategorii Obchodní (závazkové) právo zvítězila Jaroslava Lopourová ze společnosti VÍTKOVICE, a.s.


Dále v kategorii Právo technologické, IT a komunikací zvítězila Denise Bellinger, vedoucí právnička společnosti Hewlett Packard. Vítězem kategorie Správní právo se stal právník společnosti Net4Gas Jakub Handrlica.

Vítězkou kategorie Stavební právo a právo nemovitostí se stala právnička společnosti ČEZ Jiřina Králová; v kategorii Perspektiva 2015 zvítězil právník skupiny Telefónica Václav Filip. Sedmičku oceněných uzavřela Jaroslava Hoťová, která získala cenu v kategorii Právník, který se zasloužil o UPP ČR.

Ocenění Podnikový právník UPP ČR uděluje, aby propagovala a popularizovala práci podnikových právníků u odborné i laické veřejnosti, představitelů a zaměstnanců orgánů státu, jakož i volených zástupců občanů a posilovala dobré jméno a společenský význam podnikových právníků s důrazem na odbornost, etiku a povýšení kvality právního vědomí ve společnostech, organizacích a orgánech, kde podnikoví právníci vykonávají svoji profesi.

Slavnostního večera pořádaného pro členy UPP ČR v reprezentativních prostorách České spořitelny v pražské Rytířské ulici, se kromě Dagmar Kuchtové, která jako generální ředitelka reprezentovala Svaz průmyslu a dopravy ČR, jenž nad oceněním převzal záštitu, také náměstek ministra spravedlnosti Petr Jäger, zástupci akademické sféry, průmyslu, profesních komor a asociací právnických profesí, organizačních partnerů večera společností ATLAS CONSULTING, Wolters Kluwer, mediálního partnera, vydavatelství Economia a měsíčníku Právní rádce a hlavního partnera Unie pro rok 2015 advokátní kanceláře JŠK. Hudebními bloky akci provázelo houslové MIB Quarteto a celým večerem pak Marcela Augustová a Alois Dvořák.




Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět