Prezident SP ČR předá Cenu Francouzsko-české obchodní komory

Udělování cen je letos součástí kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání.

komora
Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jaroslav Hanák předá v úterý 2. června v pražské Podolské vodárně ocenění vítězi Cen Francouzsko-české obchodní komory v kategorii Spolupráce malých a středních podniků se středními odbornými školami nebo učilišti.

Ceny jsou udělovány v rámci kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání firmám aktivně podporujícím technické vzdělávání. Právě podpora technického školství je stěžejním tématem SP ČR pro letošní rok.

Francouzsko-česká obchodní komora (FČOK) letos své ceny uděluje ve čtyřech kategoriích – mezi další patří například Spolupráce členské společnosti FČOK se střední odbornou školou nebo učilištěm nebo kategorie Inovátor v oblasti středního odborného vzdělávání.

Má-li si Česká republika dlouhodobě udržet vysokou úroveň průmyslové výroby a nadále ji rozvíjet, je více než žádoucí usilovat o propagaci a popularizaci tradičních průmyslových profesí. Již dnes řada výrobních závodů upozorňuje na nesoulad mezi nabídkou a poptávkou na trhu práce v oblasti kvalifikovaných absolventů technických oborů.
Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět