SP ČR uspořádal podnikatelskou misi do Mexika

Na programu byla jednání českých a mexických politiků i zástupců firem.

mexxiko

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) uspořádal ve dnech 21. – 27. června při příležitosti návštěvy ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka podnikatelskou misi do Mexika.

Na programu byla jednání českých a mexických politiků i zástupců firem. Viceprezident SP ČR František Chaloupecký, který podnikatelskou misi vedl, podepsal Memorandum o spolupráci mezi SP ČR a COMCE, partnerskou mexickou zaměstnavatelskou asociací. Další memorandum podepsali zástupci České exportní banky (ČEB) se svým mexickým partnerem BANCOMEXTem. Důležitou součástí programu bylo i jednání ministra Jana Mládka s jeho mexickým kolegou a jejich setkání s českými podnikateli.

Účastníci podnikatelské mise v Mexiku rovněž navštívili Národní komisi pro vodohospodářství Mexika (CONAGUA) a ve zkušebním prostoru zhlédli ukázku jízdních vlastností kamionů TATRA s příslušnými nástavbami pro potřeby řešení kalamitních situací (například při záplavách).

Viceprezident SP ČR František Chaloupecký uvedl, že podnikatelská mise do Mexika byla úspěšná. „Hodnotím tuto cestu velmi pozitivně jak z hlediska jednání na úrovni ministerské, tak i na úrovni podnikatelské a firemní. Za velmi důležité považuji, že se této cesty zúčastnili zástupci EGAP, ČEB, CzechTrade,“ řekl František Chaloupecký. SP ČR podle něj bude navázané kontakty i spolupráci nadále rozvíjet.

Související články:

Čeští a ruští průmyslníci podepsali deklaraci o spolupráci

Do Jekatěrinburgu odletěla podnikatelská mise

TOP destinací zájmu českých exportérů je Rusko

 

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět