SP ČR s ministry hodnotil akční plán konkurenceschopnosti

Viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jan Rafaj se 16. července zúčastnil porady ekonomických ministrů a sociálních partnerů týkající se plnění Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti. Akční plán vláda schválila v prosinci loňského roku.

„Vláda rozvíjí sociální dialog, konzultuje základní opatření v oblasti hospodářské politiky,“ uvedl Jan Rafaj. „Důkazem toho je i dnešní zasedání porady ekonomických ministrů, kam jsou přizváni reprezentanti tripartity,“ ocenil.

Účastníci schůzky se shodli na tom, že mezi úspěšně splněné úkoly plánu patří schválení operačních programů pro období 2014-2020 a vypsání prvních výzev k čerpání prostředků EU – za prvních pět měsíců letošního roku tak čeští žadatelé vyčerpali 30,9 miliardy korun (zejména na podporu inovací a vzdělávání).

Rozvíjí se také program investičních pobídek pro zahraniční investory – do konce května ministerstvo průmyslu vydalo přes dvě desítky rozhodnutí o příslibu investičních pobídek v celkové výši 6,79 miliardy korun s výhledem na vytvoření 1580 nových pracovních míst. Záměr prakticky podpořila také novela zákona o investičních pobídkách účinná od letošního května. Zlepšila se také spolupráce mezi ministerstvem zahraničních věcí a agenturou CzechInvest.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

 

Související články:

SNĚM SP ČR: Vláda slíbila urychlené řešení řady problémů

SP ČR: Česko musí být v Bruselu aktivnější

SP ČR: Insolvenční mafie ničí podnikatelské prostředí
Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět