Průmyslový ostrov na MSV navštíví prezident i premiér

Stánek SP ČR a ElA bude kromě odborníků lákat také širokou veřejnost.



Svaz průmyslu a dopravy (SP ČR) se bude společně s Českomoravskou elektrotechnickou asociací (ElA) a dalšími subjekty, které se zapojily do kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání, na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně od 14. do 18. září prezentovat na společné výstavní ploše nazvané Průmyslový ostrov. Lákat bude kromě odborníků účastnících se veletrhu také širokou veřejnost. Návštěvu Průmyslového ostrova již přislíbili prezident republiky Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka i řada ministrů jeho vlády.

„Po velice podařeném propojení expozic SP ČR a ElA v loňském roce jsme si řekli, že se do jediného opticky propojeného prostoru pokusíme dostat i ostatní firmy, které jsou členy Svazu nebo Asociace – aby bylo zřejmé, že patříme k sobě,“ řekl prezident ElA a člen představenstva SP ČR Jiří Holoubek. „Kromě tradičních věcí jako bude elektropark ElA a historických exponátů, které ukážou vývoj v elektronice, nabídne Průmyslový ostrov své fórum – diskusní prostor s místy k sezení a prezentační plochou. Chceme zde zaujímat stanoviska k důležitým tématům projednávaným v současné době,“ uvedl.

Na prostoru 144 metrů čtverečních se kromě SP ČR a ElA budou prezentovat i Svaz chemického průmyslu, Sdružení automobilového průmyslu, Centrum pro transfer technologií Masarykovy univerzity Brno, Centrum AdMas Vysokého učení technického Brno nebo PBS Velká Bíteš. Další společnosti budou mít své stánky s Průmyslovým ostrovem své stánky propojeny modrým kobercem a dalšími vizuálními prvky tak, aby byl vytvořen jeden uzavřený celek, který by společně oslovil návštěvníky.

Podrobnosti o Průmyslovém ostrově najdete v tiskové zprávě.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět