SP ČR organizuje Česko-albánské business fórum

Tématem budou investiční i obchodní perspektivy pro české firmy.


Albánie a investiční i obchodní perspektivy pro české firmy v této balkánské zemi budou hlavním tématem Česko-albánského business fóra, které se uskuteční v úterý 13. října v Praze. Fórum zorganizoval Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), mezi jehož priority podpora exportu patří. Moderátorem fóra proto bude jeho viceprezident Stanislav Kázecký. Spolupořadateli akce jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Úřad vlády ČR, agentura AIDA (Albanian Investment Development Agency) a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.


Fóra se zúčastní premiéři obou zemí. Předsedu vlády ČR Bohuslava Sobotku doprovodí ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Z Albánie přijedou premiér Edi Rama, a s ním například ministr pro hospodářský rozvoj, turistiku, obchod a podnikání Arben Ahmetai či ministryně školství Lindita Nikolla.


Albánská delegace přiveze zástupce 43 firem z oblasti zpracování plastů, kovů, IT, konstrukce a stavební materiály, obuvnictví i potravinářství. Českou stranu budou zastupovat zástupci 45 průmyslových firem. Na programu fóra bude i podpis dohody o spolupráci mezi SP ČR a jeho partnerskou asociací BIZNESALBANIA.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět