Diskusní panel SP ČR v Ostravě: Průmysl potřebuje kreativní lidi

DSC 0409


Pokud má průmysl v České republice obstát v zostřující se mezinárodní konkurenci, potřebuje nejen technicky vzdělané pracovníky, ale současně i kreativní lidi. Vzdělávací systém však není nastaven tak, aby dostatečně podporoval u žáků kreativitu. Jestliže do prvních tříd nastupuje zhruba 60 procent dětí s kreativním potenciálem, pak školní lavice opouští necelá desetina „kreativců“.

Systém podporuje především průměr. O to těžší je pro průmyslové firmy povzbuzovat tuto kreativitu, zaznělo dnes na diskusním panelu Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) pod názvem Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace, který se uskutečnil v multifunkční aule GONG v Ostravě v Dolních Vítkovicích.


„Inovace jsou spojitou nádobou s lidmi, kteří dovedou uvažovat logicky, jsou adaptabilní a kreativní,“ uvedl viceprezident SP ČR Jan Rafaj, personální ředitel ArcelorMittal Ostrava. Podle jeho zkušeností se v této společnosti, tím, že se v ní podařilo nastavit „inovační kulturu“, odstranily se bariéry a podpořila kreativita pracovníků, zvýšil trojnásobně počet zlepšovacích návrhů od zaměstnanců.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě. Další informace z akce publikovalo i vydavatelství Economia, jež ji organizovalo spolu se SP ČR.

 

Související odkazy:

 

Diskuse v Ostravě: Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace

SP ČR podpoří soutěž pro žáky a studenty v Moravskoslezském kraji

Tři otázky pro Jana Czudka

 

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět