BUSINESS škola - diskuse vysokoškoláků s byznysem

Otevře témata jako inovace v průmyslové výrobě či Průmysl 4.0.


Možnost osobně poznat a spolupracovat s předními odborníky z českého průmyslu, vysokého školství, státní správy i médií bude mít vybraná čtyřicítka studentů vysokých škol na prvním ročníku BUSINESS školy. Nová diskusní platforma otevře témata, jako jsou například inovace v průmyslové výrobě či nástup 4. průmyslové revoluce (tzv. Průmysl 4.0).

V řadách mentorů se mimo jiné objeví ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek a viceprezidenti Svazu průmyslu a dopravy ČR Zbyněk Frolík, Jan Rafaj či Radek Špicar. BUSINESS škola se jako součást letošního Roku průmyslu a technického vzdělávání uskuteční 23. a 24. října 2015 v Průhonicích u Prahy.


Příležitost podílet se na hledání vhodných řešení u klíčových témat českého průmyslu dostane čtyřicítka studentů VŠ, která prošla výběrovým řízením. Účast na diskusní platformě je otevřená nejen pro studenty technických oborů, ale i managementu a práva. Pracovní desetičlenné týmy budou pracovat na čtyřech diskusních tématech spolu s předními osobnostmi českého byznysu, vědy i politiky.


„BUSINESS škola je o setkání podnikatelů, zástupců státní sféry, akademiků a novinářů se studenty VŠ, kteří by společně měli řešit aktuální společenská a ekonomická témata. Chceme do příštích let vytvořit uznávanou a viditelnou platformu, která by přinášela doporučení pro tuto zemi. Být u vzniku něčeho takového, u nultého ročníku, je inspirativní,“ vysvětluje motivy pro účast na akci viceprezident SP ČR Jan Rafaj.

Podrobnosti najdete  v tiskové zprávě a na internetových stránkách akce.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět