SP ČR zorganizoval podnikatelskou misi na Kubu

Možnosti podnikání českých firem na Kubě mapuje podnikatelská mise, kterou Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) zorganizoval při příležitosti návštěvy náměstka ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Bärtla. Účastníci podnikatelské mise vedené prezidentem SP ČR Jaroslavem Hanákem rovněž navštívili právě probíhající mezinárodní veletrh FIHAV v Havaně.

Podnikatelské mise na Kubu se účastní zástupci dvanácti firem podnikajících zejména v leteckém průmyslu, výrobců náhradních dílů pro letadla či vybavení letišť. Zastoupeny jsou i firmy z oblastí životního prostředí a energetiky, železniční infrastruktury i bankovnictví.

Deset dalších firem vystavuje s podporou ministerstva průmyslu a obchodu své výrobky na oficiálním českém stánku na veletrhu FIHAV; další české firmy zde vystavují individuálně. Návštěva veletrhu je součástí programu podnikatelské mise. Její účastníci se zde setkali se zástupci kubánských podniků zahraničního obchodu, kteří jim prezentovali možnosti místního právního i ekonomického prostředí. Tohoto tématu se týkal i seminář nazvaný Podmínky pro obchodování a fungování zahraničních podniků na Kubě, který se v pondělí uskutečnil v Havaně.

„Na Kubě vidíme obrovské příležitosti pro české firmy. Výrazný potenciál má zejména modernizace infrastruktury. Tuto příležitost nemůžeme promarnit, proto o možnostech spolupráce jednáme s místními firmami, s Kubánskou obchodní komorou i představiteli státní správy,“ řekl prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.