LINET přivítal ministra J. Mládka a prezidenta SP ČR J. Hanáka

frolikkk

Majitel společnosti LINET a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Zbyněk Frolík přivítal včera ve své firmě ve Slaném ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. SP ČR zastupoval jeho prezident Jaroslav Hanák a generální ředitelka Dagmar Kuchtová.

Vedení společnosti představilo účastníkům setkání moderní halu na výrobu nemocničních a pečovatelských lůžek. LINET je předním evropským výrobcem těchto lůžek s obratem 3,6 miliard korun za LINET ČR. Celá skupina LINET představuje obrat ve výši šesti miliard korun, přičemž 90 procent kontraktů získává firma přes veřejné zakázky po celém světě. Aktuálně nejrychleji roste v USA, kde dodává pro 16 prestižních klinik. Současná tržní hodnota firmy je zhruba 500 milionů EUR.

Součástí návštěvy byla vedle prohlídky výrobních hal diskuse o tom, co nejvíce omezuje rozmach firmy. Ministr Jan Mládek byl upozorněn na to, že pro LINET nejpalčivější bariérou dalšího růstu výroby a prodeje je nedostatek pracovních sil, především z technických oborů. I přes nadprůměrné platové podmínky, firemní průměr je 37 tisíc korun a u dělnických profesí 27 tisíc korun, se nedaří najít vhodné uchazeče. „Nedostatek lidí je pro nás největší problém,“ uvedl Zbyněk Frolík.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

Jiří Janda